Home Stiri Cum poţi lua concediu medical dacă eşti asimptomatic sau ai o formă...

Cum poţi lua concediu medical dacă eşti asimptomatic sau ai o formă uşoară de COVID

170
0
loading...

Un ordin al Ministrului Sănătăţii le permite medicilor de familie să dea concediu medical celor asiguraţi , confirmaţi cu virusul SARS cov 2, care sunt izolaţi la domiciliu şi care nu au primit acest document de la un medic infecţionist din spital, aşa cum legea cerea până acum.

loading...

„Putem să le dăm acum pacienţilor concediu pentru toată perioada, indiferent dacă au primit sau nu din spital, doar în baza acelei decizii de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică şi care trebuie să conţină numele medicului care a spus pacientului să stea acasă, fără simptome sau cu forme uşoare de boală”, spune Dr. Raluca Zoiţanu,

Cum îţi poţi lua concediul medical dacă eşti în această situaţie

„Pacientul primeşte decizia de izolare de la DSP, în care are toate informaţiile despre medicul care a decis să stea acasă şi perioada în care trebuie să stea acasă, şi pacientul trimite acea decizie la medicul de familie pe mail sau pe Whatsapp, medicul de familie scrie concediul, la distanţă, fără card, prin telefon, şi trimite pacientului tot pe Whatsapp concediul medical”, îţi explică Dr. Raluca Zoiţanu, potrivit Mediafax.

sursa: rtv.net

loading...