Acasă Life Style Cum faci cei mai buni gogosari, fara fierbere si fara conservanti! E...

Cum faci cei mai buni gogosari, fara fierbere si fara conservanti! E cea mai simpla reteta!

242
0

Liste de ingrediente:

RECLAMĂ

-80 de grame de sare grunjoasa pentru muraturi
-4 kilograme de gogosari

-400 mililitri de otet de vin de 9 grade
-3 bucati de hrean
-1 lingura de boabe de piper
-1 lingura de boabe de mustar

-400 de grame de zahar
-cativa catei de usturoi
-cateva frunze de dafin
-1 legatura frunze de telina

Cum se prepara:

Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de apa se scoate cotorul si semintele si se taie in patru.

Se pun intr-un vas incapator, iar separat se fierbe otetul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena.

Se toarna amestecul de otet, sare si zahar peste gogosari si se acopera. Se tin in vasul cu amestec pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinda pe toti.

Peste noapte, gogosarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate.

Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogosarii.

Bucatile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina.

La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane.Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros, scrie Realitatea.net.

RECLAMĂ
Articolul precedentRomânia susţine aderarea Ucrainei la NATO. Preşedintele Klaus Iohannis: „Susținem Ucraina în apărarea sa împotriva invaziei Rusiei”
Articolul următorTragedie după ce trei adolescenți au furat un Maserati și au mers cu 130 de km/h, până au lovit un zid.