Acasă Life Style Cum a reușit o femeie să slăbească 50 de kilograme. Și-a menținut...

Cum a reușit o femeie să slăbească 50 de kilograme. Și-a menținut greutatea timp de șapte ani urmând principiul 80/20

508
0

O femeie și-a pierdut 50 de kilograme și a reușit să se mențină în formă timp de șapte ani, urmând principiul 80/20 și adoptând obiceiul mersului pe jos.

RECLAMĂ

Încercări nereușite de slăbire

Gen Cohen, acum în vârstă de 29 de ani, a mărturisit că a încercat diferite diete la modă încă de la vârsta de 12 ani, dar a avut mereu rezultate oscilante.

M-am luptat cu greutatea mea toată viața mea”, a declarat Cohen.

Ea a recunoscut că a avut dificultăți în ceea ce privește greutatea de când se știe și că, după ce a luat în greutate în timpul facultății, a decis să facă o schimbare, scrie Business Insider.

O decizie de schimbare

Locuind în San Diego, Cohen a ales să adopte o abordare diferită de data aceasta.

Am ajuns să mă îngraș cu aproximativ 30 de kilograme și nu am reușit să îmi dau seama cum să le dau jos. M-am simțit frustrată, m-am simțit tristă și m-am simțit cu adevărat înșelată de mass-media și de industria de slăbire, deoarece tot ce citeam era ‘Mănâncă 1.200 de calorii, elimină carbohidrații, nu mânca grăsimi, cumpără aceste shake-uri sau suplimente de proteine’, dar părea mea este că, cu cât încercam mai multe produse și soluții rapide, cu atât mai mult rău făceam”, a mai spus tânăra.

Ea a optat pentru o dietă bogată în proteine, cu un deficit caloric ușor, și a urmat principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a eliminat nimic din dieta ei și a savurat gustări și alcool cu măsură.

Mâncam cantități foarte mari de mâncare și mă simțeam groaznic din punct de vedere fizic, pentru că îmi lipsea o anumită cantitate de iubire de sine”, a spus Cohen.

Deși nu a pierdut din greutate în primele trei luni, Cohen a rămas consecventă și a pierdut în cele din urmă 50 de kilograme într-un an, menținându-și aceeași greutate timp de șapte ani.

Primele încercări de dietă

Cohen a crescut într-un orășel din Connecticut unde sănătatea nu era o prioritate. Ea a început primele diete la vârsta de 12 ani, iar această experiență i-a afectat într-un mod negativ imaginea corporală. În timpul facultății din San Diego, a luat în greutate și a încetat să mai practice sportul, ajungând să se simtă frustrată și dezamăgită de industria pierderii în greutate.

Punctul de cotitură

Pentru Cohen, punctul de cotitură a fost la vârsta de 21 de ani, când, privind pozele făcute de ziua ei, nu s-a recunoscut. După o noapte petrecută plângând și simțindu-se pierdută, a realizat că avea de ales între a accepta situația sau a încerca din nou.

Iubirea de sine și adoptarea unui stil de viață sănătos

A doua zi, Cohen și-a cumpărat echipament pentru sală, proteine praf și un blender. Ea și-a propus să abordeze pierderea în greutate cu o mentalitate diferită, concentrându-se pe iubirea de sine și sănătate. Cohen a urmat o dietă echilibrată, menținând un deficit caloric ușor și adoptând principiul 80/20.

Planificare și consistență

Cohen a început să-și planifice mesele săptămânal și să facă cumpărăturile, adoptând obiceiuri alimentare sănătoase. Ea a evidențiat importanța echilibrului în dietă și a adoptat o abordare flexibilă, urmând principiul 80/20. Deși nu a pierdut greutate în primele trei luni, a continuat să fie consecventă.

Revelații despre corp și recuperare

Cohen a realizat că corpul său a fost supus stresului după ani de diete yo-yo, ceea ce a dus la o perioadă inițială fără pierdere în greutate. După înlăturarea unui dispozitiv contraceptiv non-hormonal, a observat o scădere de zece kilograme într-o săptămână. Ea a susținut că acest lucru ar putea fi atribuit stării de stres prelungite a corpului său.

Menținerea rezultatelor și dezvoltare personală

După atingerea obiectivului de pierdere în greutate, Cohen a trecut la menținere, experimentând diverse alimente pentru a găsi echilibrul potrivit. Ea a învățat să pregătească variante mai sănătoase ale mâncărurilor preferate, să se bucure de gustări fără a se simți vinovată și să facă alegeri mai ușoare în privința alcoolului. Deși a fost împiedicată temporar de o accidentare, a început să facă antrenamente de forță și să meargă în mod regulat.

Mersul pe jos, cheia constantă de exercițiu

Cohen a subliniat că, pentru ea, mersul pe jos a fost forma cea mai constantă de exercițiu. Ea mărturisește că nu este adeptă a salii de sport și că mersul pe jos reprezintă asigurarea sa pentru sănătate. Ea a menționat că merge pe jos în fiecare zi și că acest obicei este parte integrantă a vieții ei.

Sursa: Business Insider

RECLAMĂ
Articolul precedentPosibilele cauze care ar fi dus la moartea a celor trei pacienți de la Spitalul din Murgeni. Sunt zeci de intoxicați
Articolul următorClubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu