Acasă Stiri Crește numărul de școli în scenariul roșu. Ministerul Educației, noi date privind...

Crește numărul de școli în scenariul roșu. Ministerul Educației, noi date privind desfășurarea cursurilor

526
0

Ministerul Educației a anunțat trecerea a încă 23 de unități de învățământ în scenariul roșu, la doar două zile de la ultima comunicare, totalul ajungând acum la 378 de unități școlare în scenariul 3.

RECLAMĂ
  • 12.307 unități de învățământ în Scenariul 1
  • 4.971 de unități de învățământ în Scenariul 2 sau hibrid

Dintre cele 378 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu, care presupune învățământ online pentru toți elevii, doar 179 se află în Scenariul 3 din cauza cazurilor de Covid-19 înregistrate, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

„Diferenţa de 199 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care acestea funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, afirmă MEC.

Potrivit ministerului, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:

  • 12.307 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.971 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 378 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Data de referință pentru aceste informații este 8 octombrie, ora 12:00.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentO olteancă de 22 de ani a fost găsită moartă în casă de mama ei!
Articolul următorIslanda – România | Faza care a relansat meciul. 4 minute i-au trebuit arbitrului pentru a consulta VAR-ul