Acasă Stiri Craiova. Auchan a cumpărat Real

Craiova. Auchan a cumpărat Real

893
0

Grupul Auchan achiziţionează de la METRO GROUP hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est pentru 1,1 miliarde de euro. Vineri, Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german METRO GROUP în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Grupul Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor METRO GROUP în Polonia, în România, în Rusia şi în Ucraina. Această operaţiune mai necesită obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale concurenţei din fiecare ţară vizată şi va fi finalizată, sub această rezervă, în 2013.Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan. Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România. În aceste 4 ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011, şi are 20 000 de angajaţi. Auchan, la rândul său, numără 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste 4 ţări. Vianney Mulliez, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Auchan, consideră că „prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia. Este, în acelaşi timp, ocazia de a ne servi şi mai bine clienţii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste, atât de la Real cât şi de la Auchan, în care avem o încredere deplină.” „În Auchan, am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi activităţilor Real Eastern Europe”, precizează Olaf Koch, Preşedintele Comitetului de Direcţiune Metro AG. Comunicat Auchan

RECLAMĂ

sursa: http://nouapresa.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentAstea sunt imaginile care te vor trimite inapoi in copilarie! Mai tii minte jucariile, cosmeticele si rechizitele din comunism?
Articolul următorROMÂNUL ANULUI 2012: Oamenii care ne-au făcut MÂNDRI că suntem români. IATĂ propunerile noastre Mai mult: ROMÂNUL ANULUI 2012: Oamenii care ne-au făcut MÂNDRI că suntem români.