Acasă Stiri Cine este farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă. A fost...

Cine este farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă. A fost prins cu o cutie cu mii de pastile

250
0

Procurorii și ofițerii antidrog au reușit să îl prindă pe unul dintre cei mai prolifici furnizori de medicamente narcotice, oxicodonă și fentanil din Capitală.

RECLAMĂ

Este farmacist și, de mai bine de un an, ar fi luat din depozitul companiei pentru care lucra zeci de mii de pastile, pe care le-ar fi vândut unui dealer. Pastilele nu numai că dădeau dependență foarte rapid, dar puteau provoca și moartea celor care le luau.

Operațiunea „Himera” a fost pusă la punct de procurorii DIICOT pentru a-l prinde în flagrant pe angajatul unuia dintre cei mai mari importatori de medicamente din România. Bărbatul, trecut de 40 de ani, este bănuit că ar fi unul dintre principalii furnizori de oxicodonă și fentanil, care ajung pe piața neagră din Capitală.

Suspectul, care era filat îndeaproape de agenții Direcției de Operațiuni Speciale, a fost prins de ofițerii antidrog la doi pași de Grădina Icoanei, în Centrul Capitalei, cu doar câteva momente înainte să-l întâlnească pe dealerul căruia urma să îi vândă narcoticele. Avea asupra lui o cutie mare în care se aflau câteva mii de pastile de fentanil.

Suspectul, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, lucrează de mai bine de nouă ani ca specialist în managementul calității, și avea acces la medicamente psihotrope ce pot fi eliberate doar pe bază de prescripție specială. Conform anchetatorilor, le-a vândut unui dealer pe piața neagră.

Suspectul a comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Ce sunt fentanilul și oxicodona

Procurorii DIICOT susțin că individul ar fi început afacerea în urmă cu aproximativ 14 luni și, de atunci, ar fi scos, rând pe rând, și nu în cantități mici, câteva zeci de mii de pastile ce, în mod normal, pot fi eliberate doar pe bază de prescripție specială. Așa încât s-au făcut percheziții și la depozit, pentru a se vedea dacă avea sau nu complici în interior.

Fentanilul și oxicodona, două medicamente ce pot fi prescrise pentru alinarea durerilor, sunt considerate cele mai periculoase droguri de mare risc. Doar fentanilul, spun specialiștii, este de o sută de ori mai puternic decât morfina și de 50 de ori mai puternic decât heroina.

Mihai Copăceanu, psiholog specialist în adicții:Atât fentanilul cât și oxicodona sunt substanțe psihotrope, care dau dependență. Sunt din clasa opioidelor și sunt oferite mai ales pentru tratarea durerii unor pacienți. Afectează mai ales sistemul respirator și poți să mori după ce iei supradoza aceasta”.

Potrivit primelor estimări, valoarea pe piața neagră a drogurilor vândute deja și a celor descoperite până acum în acest caz, ar putea depăși o sută de mii de euro, iar suspectul a fost reținut pentru acuzația de trafic de droguri de mare risc.

De altfel, și Vlad Pascu, tânărul care a provocat, luna trecută, tragedia din stațiunea 2 Mai, când ar fi urcat băut și drogat la volan și ar fi ucis cu mașina doi studenți, iar pe alți trei i-a rănit, ar fi consumat oxicodonă obținută ilegal. Pentru o cutie cu 40 de pastile plătea în jur de două mii de lei.

Sursa: Pro TV

RECLAMĂ
Articolul precedentLovitură de teatru! Comunicatul emis de Universitatea Craiova în privința lui Laurențiu Reghecampf
Articolul următorE scandalul momentului! Și-a părăsit fostul soț, ajuns acum în cărucior cu rotile, pentru a se mărita cu un tinerel cunoscut pe un site de escorte Fosta soție a marelui artist ar fi divorțat acum și de acesta. Ce i-ar fi făcut femeia