Acasă CoronaVirus Cei care nu poartă masca pot fi reclamați pe WhatsApp! Numărul pus...

Cei care nu poartă masca pot fi reclamați pe WhatsApp! Numărul pus la dispoziție de Poliția Capitalei

372
0

Speriați de ravagiile pe care le face noul virus, tot mai mulți bucureștenii i-au reclamat la poliție pe cai care nu poartă masca de protecție. Numărul reclamațiilor devine din ce în ce mai mare, motiv pentru care Poliția Capitalei a pus la dispoziție și un număr de WhatsApp.

RECLAMĂ
  • Cei care nu poartă mască, reclamați la poliție pe WhatsApp.
  • În ultimele zile au existat tot mai multe reclamații.
  • Numărul de telefon pus la dispoziție de Poliția Capitalei.

Cei care sfidează măsurile de protecție impuse de pandemie nu riscă doar să fie prinși de polițiști, ci de orice alt simplu cetățean. Bucureștenii pot face reclamații la poliție în acest sens sunt conștienți de acest lucru. În ultimele 24 de ore, 27 de astfel de reclamații au fost făcute.

„Dacă la sfârşitul săptămânii trecute mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti acest număr, ieri, în 27 de apeluri ne-au fost sesizate nereguli”, au transmis polițiștii.

Până în acest moment, oamenii au avut la dispoziție numărul de TelVerde: 0800 800 165. Apelând acest număr, puteau reclama orice trecător văzut fără mască de protecție, acolo unde regulile o impun.

Numărul de WhatsApp, pus la dispoziție de polițiști

Acum, bucureștenii pot trimite și fotografii sau chiar imagini video cu persoanele în cauză. Număr de WhatsApp, înființat special pentru a încuraja reclamațiile este: 0755.021.218.

„De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, transmite Poliţia Capitalei.

Polițiștii vor verifica fieceare caz semnalat.

„Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, persoanele care vor informații legate de COVID-19, pot apela numărul 0800 800 358.

sursa: spynews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentProfesoară din Tulcea, anchetată de poliție, după ce a intrat la ore fără masca de protecție. Femeia și-a îndemnat elevii să îi urmeze exemplu
Articolul următorCe tatuaj are Roxana Vancea în zona intimă! Detaliul ce i-a uluit pe fanii vedetei