Home Life Style Cât de frecvent ar trebui, de fapt, să spălăm așternuturile din dormitor

Cât de frecvent ar trebui, de fapt, să spălăm așternuturile din dormitor

360
0
loading...

Unele dintre cele mai murdare obiecte din casa ta ar putea fi chiar așternuturile tale. Dacă te întrebi de ce, răspunsul este simplu! Lenjeria patului tău acumulează foarte mult praf, transpirație, salivă și uleiuri/creme de corp, iar acest lucru transformă patul în care dormi într-un loc al microbilor

loading...
loading...

Specialiștii recomandă ca așternuturile patului să fie spălate la cel puțin șapte zile după ce au fost folosite.

Cât de des ar trebui să vă spălați cearșafurile?

„Cearșafurile de pat ar trebui spălate cel puțin o dată pe săptămână sau mai mult, în funcție de cantitatea de ulei corporal, murdărie și transpirație pe care o lași în urmă, în fiecare seară”, spune Mary Gagliardi, expert în spălătorie și curățenie intern al Clorox. „Gândește-te la așternuturile tale ca la îmbrăcăminte. În esență îl „poți” timp de opt ore în fiecare seară. ”

Ce se ascunde în cearșafurile tale?

Da, la fel ca hainele tale, cearșafurile se murdăresc din cauza transpirației, a salivării și a altor fluide corporale. Dar există un alt vinovat nevăzut: celulele moarte ale pielii. Conform Academiei Americane de Dermatologie, lăsăm în urmă de la 30.000 până la 40.000 de celule cutanate în fiecare zi.Aceste celule moarte ale pielii invită acarienii de praf să se hrănească cu ele, iar acei gândaci mici înfloresc în locuri calde și umede – la fel ca patul tău confortabil. „Corpul tău varsă aproximativ două lingurițe de piele moartă [în fiecare noapte], pe care acarienii le consumă. Nu transmit boli, dar excrementele lor au enzime care pot provoca alergii sau astm ”, explică Harriet Jones, supraveghetor de curățenie și întreținere pentru Go Cleaners London, o companie de curățenie din Marea Britanie

Așternuturile pot acumula alergeni, cum ar fi mătreața și polenul, care pot provoca tcongestie și alte reacții alergice. „Congestia poate duce la sforăit, care afectează calitatea somnului (și relațiile)”, explică ea. „Mai mult, într-un pat curat ne simțim bine și asta ne ajută să ne relaxăm și să ne cufundăm într-un somn bun.”

Împreună cu celulele pielii, corpul tău eliberează și umezeală, ceea ce poate duce la o problemă destul de grosolană. „Este posibil să nu observați în timpul somnului, dar transpirația creează un mediu umed, care este habitatul perfect pentru ca ciupercile și bacteriile să prospere”, spune Jones.

Sursa: a1.ro

loading...
loading...