Acasă CoronaVirus 2 vaccinuri anti-Covid-19, gata până la finalul anului! Anunțul făcut de Alexandru...

2 vaccinuri anti-Covid-19, gata până la finalul anului! Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Sunt foarte sensibile”

493
0

Pandemia de coronavirus pare să fie aproape de final! Medicul Alexandru Rafila a anunțat că până la finalul acestui an vor fi gata 2 vaccinuri anti-Covid-19, puse la dispozția cetățenilor

RECLAMĂ
  • Alexandru Rafila a făcut marele anunț
  • 2 vaccinuri vor fi gata în luna decembrie

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a anunțat sâmbătă seara într-o emsiune tv că până la finalul anului vor fi gata 2 vaccinuri anti-Covid-19. Vestea dată de medic este extrem de îmbucurătoare, semn că ne îndreptăm cu pași ușori spre finalul crizei epidemiologice.

Alexandru Rafila a făcut marele anunț

Invitat la Antena3, Alexandru Rafila a oferit noi informații legate de direcția în care se îndreaptă România în contextul crizei epidemiologice generate de coronavirus. Conform medicului, vaccinul împotriva coronavirusului va veni în 2 doze, administrate la distanță destul de mare una față de alta. Prețul acestuia va varia, în funcție de compania care îl va vinde. Cu toate acestea, costurile nu vor fi exagerate.

Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul a precizat că în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer. De reținut este faptul că aceste seruri sun foarte sensibile termin. Ele trebuie păstrate la temperaturi optime, de minus 70, minus 80 de grade. Din păcate, instalațiile frigorifice care să mențină aceste temperaturi sunt foarte scumpe. Spre exemplu, un congelator de 400 de litri costă 12.000 euro. În această situație, producătorii trebuie să găsească o soluție.

„Producătorii vor condiţiona vaccinul în cutii speciale, termoizolate, care conţin gheaţă carbonică şi fac posibil transportul şi păstrarea lui la temperatura optimă timp de 10 zile” , a mai adăugat Rafila.

Sursa: spynews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCât de frecvent ar trebui, de fapt, să spălăm așternuturile din dormitor
Articolul următorPetrecere mare la un club din Corabia! Câte persoane au mers la distracție, în ciuda interdicțiilor și ce amenzi s-au dat