Acasă Stiri Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din...

Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova în 2023. Prețul s-a majorat față de anul trecut

547
0

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova. Weekend-ul acesta locuitorii au avut cu ce să își ocupe timpul liber, așa că au dat o fugă la Târg pentru a vedea noutățile din acest an, dar și pentru a se bucura mai repede de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova!Târgul de Crăciun din Craiova a atras, weekend-ul care tocmai s-a incheitat, o mulțime de oameni dornici să simtă deja magia sărbătorilor.

RECLAMĂ

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova

Toți cei care vor să viziteze Târgul de Crăciun din Craiova trebuie să știe că acesta și-a deschis porțile la data de 17 noiembrie 2023 și se va închide în 2 ianuarie 2024.

Mai mult, privind programul, Târgul de Crăciun de la Craiova poate fi vizitat în fiecare zi, în intervalul orar 12:00 – 22:00 și se ține în patru zone diferite: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.

Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova, la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu

În acest an, vinul fiert la Târgul de Crăciun și-a majorat prețul. Astfel că, în 2023, vizitatorii vor scote din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 10 lei.

Băuturi.

Anul acesta, deși destul de mari, prețurile nu i-au oprit pe participanți să achiziționeze tot ce și-au dorit. Pe lângă vinul fiert, care are prețul de 10 lei, un pahar de punci (suc de miere fiert cu scorțișoară) non-alcoolic e 15 lei, în timp ce cel cu alcool e 20 de lei. În schimb, un ceai de fructe de pădure costă 10 lei, o ciocolată caldă cu bezele 15 lei, iar una cu alcool 20 de lei.

Mâncare.

Bucățele tradiționale nu lipsesc nici ele de la târgul de Crăciun de la Craiova. Astfel că, cele mai scumpe sunt sarmalele, pentru două bucăți oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar 35 de lei. În schimb, gulașul cu fasole (500 ml) e 30 de lei, o porție de fasole e 15 lei, iar dacă vorbim de una de varză tot 15 lei. Aproximativ 13 de lei te costă ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.

Dulciuri.

Nici dulciurile nu au fost excluse de pe tarabele de la Târgul de Crăciun de la Craiova din acest an. Ei bine, clătitele i-au atras cel mai mult pe turiști. Dacă una simplă cu ciocolată sau cu gem e 19 lei, cele cu diverse sortimente de dulciuri și biscuiți sunt 25 de lei. Însă, dacă vorbim despre turtă dulce, aceasta este cu cinci lei mai scumpă decât anul trecut, costă 15-20 de lei.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/cat-costa-un-pahar-de-vin-fiert-la-targul-de-craciun-din-craiova-in-2023-pretul-sa-majorat-fata-de-anul-trecut-321577.html

RECLAMĂ
Articolul precedentDetalii șocante despre trecutul bărbaților acuzați că l-au omorât pe milionarul Kreiner / Nu aveau milă nici față de propriile familii!
Articolul următorMarcel Ciolacu s-a dus peste naționala României în cantonament! Ce a făcut premierul când a ajuns la baza de pregătire a tricolorilor