Home CoronaVirus “Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat”. Anunţul premierului Orban despre locurile...

“Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat”. Anunţul premierului Orban despre locurile la ATI

280
0
loading...

Ludovic Orban, premierul României, a precizat că există o problemă la nivelul spitalelor din Bucureşti, în privința paturilor disponibile la terapie intensivă, pentru infectații cu coronavirus.

loading...
loading...
  • Ludovic Orban recunoaște că există o problemă la ATI, dar va fi rezolvată
  • Prmeierul spune că va fi crescută capacitatea de tratare a pacienților cu covid

Ludovic Orban, premier: “Este un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă. (…) A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare”

Guvernul a avut joi în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidenţiatul. Aceştia vor fi angajaţi mai întâi la Spitalul de Urgenta MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” şi apoi distribuiţi către alte unităţi sanitare, a explicat Raed Arafat la şedinţa Executivului. Şeful DSU a mai spus atunci că sunt discuţii pentru a creşte capacitatea de ventilaţie la unităţile de primiri urgenţe.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...