Acasă Stiri Atenție, turiști! Anunț de ultimă oră pentru cei care călătoresc în Grecia

Atenție, turiști! Anunț de ultimă oră pentru cei care călătoresc în Grecia

451
0

Atenție! Grecia poate modifica oricând, fără preaviz, condițiile de intrare pe teritoriul său, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

RECLAMĂ

Informațiile pe care turiștii trebuie să le completeze în formularul electronic înainte de intrarea în Grecia, s-au schimbat. Respectivul document conține informații detaliate despre turiști. După completarea formularului, călătorii primesc un cod QR, care le va fi scanat la graniță.  Singurul punct vamal dotat în acest moment cu cititoare de coduri.

”Informațiile care trebuie completate în acel formular se găsesc pe site-ul autorităților elene. Recomandarea pe care o am pentru cetățenii români cu privire la acest formular este să îl completeze din timp și să se asigure că, în momentul în care intră în Grecia, au acest formular”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE.

Aceasta susține că formularul trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în Grecia

Darie spune că, la acest moment, situația la vama este una bună, nemaifiind coloane de mașini la intrarea în țară. 

Traficul este fluid, sunt 3 puncte de testare COVID, 4 benzi de acces pentru autoturisme. Aș reamintă că Ministerul Afacerilor Externe, de când au apărut primele probleme, a făcut demersuri în mod constant pe lângă Ministerul de Externe elen”.

Purtătorul de cuvând al MAE susține că, pentru ieșirea din Grecia, sunt disponibile 3 puncte de frontieră.

Sursa: antena3.ro 

RECLAMĂ
Articolul precedentAlertă de ploi, grindină şi vijelii în România. 29 de județe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore
Articolul următorEdi Iordănescu o avertizează pe CFR Cluj