Acasă AUTO Atentie! Cand nu puteti inmatricula in Romania masinile second-hand aduse din Germania

Atentie! Cand nu puteti inmatricula in Romania masinile second-hand aduse din Germania

1124
0

Masinile second-hand raman o optiune pentru multi romani, iar Germania este tara cu cele mai bune oferte. Atentie insa la cateva detalii. Iata care sunt situatiile in care nu puteti inmatricula o masina adusa din strainate.

RECLAMĂ

Fiti foarte atenti la actele masinii. Sa luam tot Germania ca exemplu. O masina second-hand cumparata de aici poate avea stampilape talon pentru “casare/dezmembrari”(Verwertungsnachweis lag vor). Desi in stare de functionare, aceasta nu va putea fi folosita nici in Romania.

Germania este o tara suficient de prospera incat locuitorii sai sa-si permita innoirea parcului auto in mai putin de putin de un deceniu.

Totodata, statul german incurajeaza achizitia de masini electrice si ofera 10.000 euro prima de casare pentru masini care sunt in stare foarte buna, au uneori si 8 ani vechime. Asadar, desi relativ noi, foarte multe masini primesc talonul de casare.

Transportul

Transportul masinii din Germania in Romania poate fi o problema, daca nu exista o dovada de la firma de transport.

Asadar, conducatorul auto trebuie sa detina acte care dovedesc cum a intrat masina in tara, fie pe platforma, iar in acest caz trebuie sa existe o dovada, talonul original si placutele, fie pe sosea, iar in acest caz trebuie predat talonul emis recent pentru numerele provizorii (Fahrzeugschein – valabilitate 5 zile) si placutele, potrivit inspectorauto.ro.

Fiti atenti si la stampila cu termenul Ungultig, invalid, de pe cartea masinii. O masina scoasa din circulatie definitiv din Germania trebuie sa fie trnsportata pe platforma. In caz contrar, trebuie sa contina talonul provizoriu si numerele aferente.

Romanii trebuie sa stie ca o masina radiata in Germania primeste buline pe numere, insa aici intervin samsarii. Acestia le dau jos si fac o asigurare falsa pentru a-i pacali pe romani. Asadar, va puteti trezi in situatia in care circulati cu o masina neimatriculata. Amenzile sunt usturatoare si vi se poate intocmi si dosar penal.

Statisticile arata ca in Romania, in 2018, au fost inmatriculate 130.919 de autototurisme noi. Numarul masinilor second-hand este cu mult mai mare, mai exact 473.616 unitati.

Sursa: cars

RECLAMĂ
Articolul precedentStreinu-Cercel: Sunt cazuri în care românii nu declară că vin din zone de carantină. Intră sub incidenţa Codului penal
Articolul următorPatru români, prinşi când încercau să părăsească oraşele din Italia aflate în carantină