Acasă AUTO Anunțul scandalos făcut de un „bombardier” cu bolid cu volan pe dreapta...

Anunțul scandalos făcut de un „bombardier” cu bolid cu volan pe dreapta / Cum se măsluiește inspecția RAR!

821
0

Cu riscul de a băga oameni nevinovați în mormânt, un „șmecher” care conduce prin România un bolid cu volan pe dreapta încearcă să fenteze legea, sub nasul autorităților.

RECLAMĂ
  • Tupeul „bombardierilor” nu are limite
  • Un „șmecher” caută să închirieze faruri, pentru o zi, ca să treacă inspecția RAR
  • „Combinația” se face în văzul lumii

Cu un tupeu fantastic, „bombardierul” a postat pe un grup de Facebook destinat anunțurilor de genul „mica publicitate” din Onești că este dispus să ofere 300 de lei, pentru a închiria, o zi, faruri pentru mașina sa. Doar cât să treacă de RAR… „Caut să închiriez pentru o zi faruri cu xenon. Mașina mea e cu volan pe dreapta și nu am găsit să cumpăr faruri cu xenon, deci aș avea nevoie o zi, să trec la RAR, apoi le returnez. Ofer 300 de lei pentru deranj, plus manopera la service. Zona Bacău, Neamț, Vrancea, Covasna, Brașov”, a explicat șoferul.

Conform IGPR, „Poliția Română, prin Direcția Rutieră, a transmis o solicitare Regiei Autonome – Registrul Auto Român, prin care s-a propus ca aceste autovehicule cu volan în partea dreaptă să fie omologate numai după mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație, care ar decurge în urma modificărilor”.

„La nivelul R.A.R, normele tehnice specifice impuse pentru aceste autovehicule se referă numai la echiparea cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului și în cazul în care aceste autovehicule sunt echipate cu o singură lampă de ceață spate, la amplasarea lămpii respective pe partea stângă a autovehiculului”, a explicat Poliția Română, într-un comunicat, în luna iulie.

Conform comunicatului respectiv, în 24 din cele 25 de accidente rutiere, produse în prima jumătate a acestui an, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreaptă, vina a aparținut conducătorilor acestor vehicule. „În primele 6 luni ale acestui an s-au produs 25 de accidente rutiere grave cu implicarea autovehiculelor cu post de conducere pe partea dreaptă, soldate cu decesul a 16 persoane și rănirea gravă a altor 24. În 24 dintre cele 25 de accidente, vina a aparținut șoferilor acestor autovehicule. De cele mai multe ori, accidentele rutiere în care sunt implicate autovehicule cu postul de conducere pe partea dreaptă sunt produse din vina șoferilor acestora, pe fondul unei depășiri neregulamentare. Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă față de traficul din sens opus, motiv pentru care conducătorul auto, pentru a depăși sau a efectua o altă manevră prin care își schimbă direcția de deplasare, este nevoit să pătrundă pe celălalt sens de deplasare, mai mult decât ar fi nevoie ca în cazul autovehiculelor cu postul de conducere pe partea stângă. Totodată, situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare)”, a precizat Poliția Română.

Sursa: spynews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentIslanda – România 2-1. Am pierdut şi ultima şansă de a juca la Campionatul European. România a avut penalty neacordat
Articolul următorProfesoară din Tulcea, anchetată de poliție, după ce a intrat la ore fără masca de protecție. Femeia și-a îndemnat elevii să îi urmeze exemplu