Acasă Stiri Antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 11 ani de...

Antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 11 ani de închisoare cu executare Victimelor le rupeau mâinile sau le striveau degetele cu ciocanul

653
0

Emilian Ştefan, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, trimis în judecată într-un dosar de cămătărie, şantaj şi lipsire de libertate, a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

RECLAMĂ

Potrivit sentinţei publicate miercuri pe portalul Curţii de Apel (CA) Craiova, antrenorul de karate a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, iar fostul luptător K1 Romeo Beznea, cercetat în acelaşi dosar, la cinci ani de închisoare, tot cu executare.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Pe 14 martie 2012, Emilian Ştefan şi Romeo Beznea au fost condamnaţi la şapte şi, respectiv, trei ani de închisoare cu executare, de Tribunalul Mehedinţi, în dosarul de cămătărie, şantaj, lipsire de libertate şi infracţiuni cu violenţă extremă.

De asemenea, liderul grupării din care făceau parte cei doi, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare, fiind condamnat în lipsă, întrucât era dat în urmărire internaţională. În acelaşi dosar, Susanu Pericle şi fratele liderului grupării, Ionel Epuran, au primit câte doi ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Mehedinţi nu a fost definitivă, fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova. Dosarul în acest caz a fost instrumentat de procurorii DIICOT Mehedinţi, reţeaua fiind destructurată în 19 martie 2011, de atunci Emilian Ştefan afându-se în arest.

O lună mai târziu, luptătorul tulcean de K1 Romeo Beznea a fost arestat preventiv, la Droberta – Turnu Severin, fiind acuzat de comiterea aceloraşi infracţiuni de şantaj şi acte de violenţă în cadrul grupări infracţionale. În cazul său, Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de avocaţi, Beznea fiind eliberat şi cercetat în libertate.

Pentru a dovedi activitatea infracţională a reţelei care acţiona în Drobeta – Turnu Severin, dar şi în capitală, procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de către inculpaţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani. Emilian Ştefan mai are de executat patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, condamnarea fiind primită anterior deschiderii dosarului de cămătărie şi şantaj. Victimele lui Ştefan erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor determinând victimele să le dea tot ce doreau, susţin surse judiciare. Astfel, a reuşit să obţină sume mari de bani de la mai multe persoane. sursa: editie.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentAndreea Marin vrea sa aiba mai multa grija de ea: „Ma pregatesc sa ma reapuc de sport”
Articolul următorBayern Munchen, model pentru olteni