Acasă Stiri Alertă MAE pentru românii care pleacă în vacanţă, în Grecia. Există riscul...

Alertă MAE pentru românii care pleacă în vacanţă, în Grecia. Există riscul contractării virusului West Nile

693
0

MAE a emis un comunicat prin care atenţionează cetăţenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia, că există riscul contractării virusului West Nile.

RECLAMĂ

Până în prezent au fost raportate 25 de cazuri, dintre care două persoane au murit. 

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autorităţile responsabile au anunţat asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară. Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care 2 (două) persoane au decedat. Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului şi, de asemenea, să folosească repelente şi spray atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător”, conform avertizării transmise News.ro.

Regiunile afectate până în prezent sunt: 

Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica, Spata.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentAurel Lungu este de negăsit. Tânărul a dispărut din Arad şi este căutat de poliţie
Articolul următorFată plină de sânge pe stradă în Galaţi. Poliţiștii nu au coborît din mașină să o ajute