Acasă Stiri Alertă ANM: Cod roșu de vreme severă în județele Constanța și Tulcea

Alertă ANM: Cod roșu de vreme severă în județele Constanța și Tulcea

474
0

ANM a anunțat o alertă Cod roșu de vreme severă imediată în județele Constanța și Tulcea.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă un Cod roşu vizând intensificări ale vântului cu aspect tornadic şi averse torenţiale, valabil în ora următoare pentru mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

RECLAMĂ

Astfel, până la ora 14:20, în Cogealac, Mihai Viteazu, Istria şi Fântânele, localităţi din judeţul Constanţa, şi în Baia, Ceamurlia de Jos şi Beidaud din judeţul Tulcea, se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu aspect tornadic, cu rafale de peste 80-100 km/h, averse torenţiale din care se vor cumula 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii dimensiuni.

Localităţile Sulina şi Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea au intrat sub Cod roşu de furtună până la ora 15:00, potrivit unei noi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În cele două localităţi se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 35 – 40 l/mp în condiţiile în care în zonă în ultimele 6 ore s-au acumulat 80 -100 l/mp.

Vor fi, de asemenea, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Sursa: ProTv

RECLAMĂ
Articolul precedentAmanta lui Guţă, afirmaţii şoc! „Am vorbit cu Alexandra Măceşanu, m-a sunat cu video”
Articolul următorLa sediul MAI au fost puși pe jos 400 de pantofi ”pentru fiecare copil care dispare anual”