Acasă STIRI SPORTIVE Adrian Mititelu a intrat în conflict cu Răzvan Burleanu şi a cerut...

Adrian Mititelu a intrat în conflict cu Răzvan Burleanu şi a cerut ”îngheţarea” campionatului diviziei a doua: ”Nu vom muri, ne reinventăm”

797
0

Mititelu a închis ieri FC Universitatea cu speranţa s-o redeschidă în vară, fie în liga secundă, fie în a patra. Nu vrea să fuzioneze, nu-i lasă pe jucători să plece.

RECLAMĂ

Adrian Mititelu a oficializat ieri după-amiază ceea ce anunţase gsp.ro în exclusivitate miercuri seară: FC Universitatea Craiova şi-a sistat activitatea, nu se va mai prezenta la meciurile ligii secunde pînă la vară!

„Echipa este hăituită, nu vreau să pozez în victimă, dar trăim un coşmar. Orice om care ne ajută are probleme a doua zi şi îi pare rău că a făcut-o, precum primarul din Leamna. A primit ameninţări pe faţă de la doamna primar a Craiovei. Sîntem nevoiţi să punem punct competiţiei, nu mai putem s-o ducem. Şi ne-am săturat ca adversarii noştri să se laude că au umilit Universitatea Craiova. Ce să mai jucăm? Ne-am antrenat pe terenuri preistorice, pe maidane, care ţopăie, iar băieţii au ritm de mişcare la 5 la sută faţă de adversari”, a început patronul grupării.

„Neostalinism”
Mititelu a schimbat tonalităţile, cînd furios, cînd aproape de a izbucni în lacrimi: „Sper ca pînă-n vară situaţia să se lămurească, apoi să ne reluăm activitatea. FRF trebuie să ne reînscrie, dacă se aprobă planul de reorganizare, şi-aşa ne-a creat un prejudiciu prin înscrierea celorlalţi. N-am murit în 2011, n-o vom face nici în 2014! Ne vom reface forţele. Sînt acţiuni ca-n anii ’50, e un neostalinism în Craiova, iar procurorii nu fac nimic, se fac că plouă. Sînt pregătit de orice, în fiecare zi mă aştept să vină să mă ia, să mă aresteze”.

„Jucătorii nu sînt liberi”
Ce se va întîmpla cu jucătorii? „Rămîn sub contract cu Universitatea Craiova. Am refuzat blaturi sau să plece ei la prima ofertă. Jucătorii nu sînt liberi, nu pot pleca. Sîntem într-o procedură de insolvenţă. Pînă la confirmarea sau infirmarea planului de reorganizare, ei rămîn aici. Nu vom fuziona niciodată. Iar eu nu voi lăsa clubul în genunchi, nu cedez controlul lui. Nu iau clubul cu mine în mormînt, îl voi lăsa atunci cînd va fi stabil, în Liga 1”, a mai explicat Mititelu.

Care nu l-a uitat pe cel pe care-l susţinea în urmă cu trei săptămîni, noul şef al FRF: „Răzvan Burleanu şi-a schimbat optica de cînd a ajuns la putere. Să văd eu dacă el şi Chirvochian votează play-off-ul. Ar trebui să se îngheţe campionatul ligii secunde!”.

Bălan şi Mîrzeanu, doriţi de CSU
Au existat şi acuze dure împotriva primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, dar şi a patronului celor de la CSU, Mihai Rotaru, Mititelu spunînd că rivalii din oraş au încercat să-i ia încă din iarnă pe mijlocaşul Ionuţ Mîrzeanu, 19 ani, şi pe atacantul Claudiu Bălan, 19 ani, ultimul autorul a 3 goluri. „S-a încercat să ni se racoleze jucătorii. Dar ei nu pot fi furaţi”, a comentat Mititelu.

Există şi planul B, din „judeţeană”
Patronul alb-albaştrilor a explicat ieri că există şi varianta secundă, dacă nu se validează planul de reorganizare: „Dacă se intră în faliment, persoanele ce deţin marca fac o alta, pe care o înregistrează în campionat. U Craiova SA deţine brandul, aşa că noua Craiovă asigură continuitatea clubului. Nu vom mai avea dreptul legal să fim în liga a doua, ci s-o luăm din a patra! Dacă pică planul de reorganizare, asta e, n-avem ce face, începem de jos”.

„E imposibil să ne mai desfăşurăm activitatea. Ne era dificil să jucăm, pentru că nu ne-am antrenat pe iarbă sau am făcut-o pe tăpşan. Intram pe teren şi ne umileau adversarii” (Mădălin Ciucă, fundaş FCU)

„S-a separat uleiul de apă, acum ştie lumea cine sîntem noi şi cine sînt ceilalţi. Am de luat 50 de milioane de euro, dar sînt blocat permanent” (Adrian Mititelu, patron) sursa: gsp.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentInterviu cu interpreta de muzică populară Livia CELEA
Articolul următorFestivalul “Vâlcea, plai de cânt şi dor” începe astăzi