Acasă Stiri Adevărul despre mesajele ascunse din visele noastre / Specialiştii au desluşit misterul

Adevărul despre mesajele ascunse din visele noastre / Specialiştii au desluşit misterul

613
0

Un specialist mărturiseşte cum putem scăpa de coşmaruri şi explică ce se întâmplă cu mintea umană în timpul somnului, descifrând mesajele ascunse din visele noastre

RECLAMĂ

Invitată la „Lumea nevăzută”, emisiune difuzată astăzi, începând cu ora 13.00, la Antena Stars, Lorena Diaconescu, psiholog şi terapeut, vorbeşte despre cum apar coşmarurile, cum să reţinem mai uşor un vis, cum să ştim că un vis este premonitoriu şi care sunt visele cărora trebuie să le dăm mai multă importanţă. Şi, pentru a da câteva exemple, a analizat ce înseamnă când visezi animale, cădere în gol, apă şi foc.

Cu toţii am experimentat căderea în gol, pentru că este o stare atunci când intrăm în starea aceea de adormire, este o stare în care ni se pare că ne prăbuşim în gol pentru că suntem fie foarte obosiţi, fie poate surmenaţi, cel mai mult atunci se resimte acea stare. Dar căderea în gol, având în vedere că este una dintre fricile noastre înnăscute, se manifestă de cele mai multe ori atunci când ne temem că vom eşua. Toate fricile pe care noi le avem sunt învăţate. În afară de frica de cădere în gol, de ape adânci şi de zgomote puternice, toate celelalte sunt învăţate. Avem tot felul de vise cu apă, vise cu cădere în gol, dar şi vise cu zbor care, de asemenea, ne indică faptul că avem potenţial, că putem să reuşim lucruri şi că nu avem decât să ne urmăm visul, să încercăm să realizăm în viaţa noatră tot ceea ce ne dorim. A zbura a fost visul omului dintotdeauna. Acum, din fericire, avem şi posibilităţi. Dar când cineva se visează pe sine zburând, înseamnă că se află intr-un context de viaţă fericit în care el poate să facă orice şi ar trebui să fie un pic mai conştient de acest moment pe care nu ar trebui să îl lase să treacă cu uşurintă şi să se bucure să scoată la iveală cât mai mult din potenţialul lui”, explică Lorena Diaconescu.

Sursa: Spynews

RECLAMĂ
Articolul precedentSMS şocant primit de Gheorghe Dincă, în ziua apelurilor Alexandrei Măceşanu la 112: „Ştim că fata este la tine. Elibereaz-o imediat”
Articolul următorCopil mort la Tulcea, după ce a fost luat de viitură dintr-o căruţă