Home Life Style Adelin Petrişor, „scos“ dintr-o campanie TVR de Claudiu Lucaci pe motiv că...

Adelin Petrişor, „scos“ dintr-o campanie TVR de Claudiu Lucaci pe motiv că este prea promovat: „Orgoliile şi ratingul (mic) sunt invers proporţionale“

581
0
loading...

Adelin Petrişor (41 de ani) scrie pe blogul personal despre „orgoliile din TVR“ care au dus la nedifuzarea unui material în care era intervievat, pe motiv că este mult prea promovat.

Ştiri pe aceeaşi temă Emma Zeicescu şi Septimiu Sărăţeanu fac echipă la TVR. Detalii despre … Adelin Petrişor şi Dragoş Pătraru îl taxează pe Traian Băsescu pentru … Preşedintele sindicatului din TVR a făcut mai multe sesizări legate de… În textul intitulat „Despre orgoliile din TVR, uşor amuzat“, Adelin Petrişor povesteşte o întâmplare recentă în care a fost implicat. Jurnalistul spune că ar fi trebuit să apară într-un interviu pentru campania „TVR 60“, în care să vorbească despre războaiele din care a transmis pentru Televiziunea Publică, printre altele, doar că şeful Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, a intervenit pe lângă producătorul campaniei şi pe lângă şeful acestuia pentru a-i convinge să scoată interviul cu pe Petrişor pe motiv că „trebuie să mai fie promovaţi şi alţii“. Mai jos, textul lui Adelin Petrişor, care poate să fie citit şi pe blogul personal al acestuia.

loading...
loading...
„Şeful meu era nemulţumit că nu fusese consultat“
„În urmă cu câteva săptămâni am fost sunat de o colegă de la TVR 1 care m-a rugat să îi dau un interviu pentru un material de 4 minute ce trebuia să apară în campania «TVR 60». Urma să vorbim despre războaiele din care am transmis pentru Televiziunea Publică, despre interviurile cu Yasser Arafat, cu Arkan (nedifuzat de TVR pe motiv că era … terorist), despre experienţa din Coreea de Nord. Am filmat interviul săptămâna trecută. Am filmat pe turnul TVR pentru că fata nu a primit aprobarea să înregistreze la ştiri. Nu m-am obosit să văd de ce nu a primit aprobarea, deşi mi s-a părut hilar. Filmam tot pentru TVR, nu pentru o altă companie. În fine, am zâmbit şi mi-am văzut de treaba mea. Ulterior, am aflat că fata nu a primit nici aprobare pentru a folosi imaginile din arhiva ştirilor, imagini filmate de mine şi la care făceam referire în interviu. Am rămas cu gura căscată. De ce nu primise aprobare? Pentru că şeful meu era nemulţumit că nu fusese consultat atunci când producătorul acelui segment ne alesese pe Mihai Constantin şi pe mine pentru interviuri. Şeful meu a cerut să vorbească cu şeful producătorului. După câteva zile, fata m-a sunat şi mi-a spus că nu mai poate difuza materialele filmate cu Mihai şi cu mine. Şeful meu i-a convins pe şefii ei că amândoi am apărut prea mult şi trebuie să mai fie promovaţi şi alţii. :))) Iniţial, am vrut să vorbesc cu şeful meu, însă mi-am zis că n-are rost să-mi stric zen-ul. Le-am povestit unor colegi, am râs şi mi-am văzut de ale mele. Poate voi avea o şansă la «TVR 70». Cine ştie? :)))) P.S. Să nu uit. Şeful meu este fix acel şef care m-a scos de pe pagina de «vedete» a TVR pe motiv că nu sunt prezentator. Omul avea dreptate, nu prea sunt. Oricum, ştergerea din site m-a distrus. Nici mama nu mai ştie cine sunt. Orgoliile şi ratingul (mic) sunt invers proporţionale“, a scris Adelin Petrişor.

Episodul cu Stelian Tănase
Pe de altă parte, în aceaşi notă, pe vremea când Stelian Tănase era şeful Televiziunii Publice, Adelin Petrişor spune că o ştire pe care a făcut-o despre un protest desfăşurat în curtea SRTv l-a supărat pe Tănase, care i-ar fi sunat pe şefii ziaristului, iar materialul său nu a mai fost difuzat. „Cum mi-am dat seama că am făcut bine o ştire? Am deranjat ambele părţi implicate. Este vorba despre ştirea legată de protestul (n.r. – de joi) de la TVR. Protestatarii mi-au reproşat că i-am numit «angajaţii TVR» şi nu «colegii mei». Le-am explicat că la Ştiri căutăm un ton neutru. Cel mai ofuscat a fost însă Stelian Tănase. Iniţial, s-a plâns şefilor mei de la Ştiri şi materialul nu a mai fost difuzat la orele 18 (n.r. – la TVR 2), şi 20 (n.r. – la TVR 1). Ulterior, într-o ediţie specială, Stelian Tănase a spus că ştirea despre întâlnirea lui cu angajaţii a fost redactată prost. M-aş fi aşteptat ca Mihai Constantin (n.r. – moderatorul «Ediţiei speciale») să îl roage să-şi argumenteze punctul de vedere, cel puţin aşa ar trebui să facă un moderator. Mihai nu a făcut asta. Cred că aşa e mai comod în vremuri tulburi. Oricum, poate ar trebui să îi spună cineva şi lui Stelian Tănase că o ştire nu e proastă doar pentru că-l dezavantajează pe el“, a scris Adelin Petrişor pe contul său de Facebook.
Jurnalist al Ştirilor TVR, Adelin Petrişor s-a născut pe 29 iulie 1975, la Buzău. Şi-a început cariera în anul 1994 la postul de radio 2M+. A transmis pentru mai multe posturi de televiziune româneşti din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania, Coreea de Nord, dar şi din alte zone de conflict. În timpul ofensivei americane din Irak, în 2003 a fost singurul corespondent român care a transmis din Bagdad. De-a lungul timpului a intervievat personalităţi precum Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, Valentino Rossi, ayatolahul Mohammed Fadlallah – liderul spiritual al Hezbollah, secretarul general NATO – Jaap de Hoop Scheffer. A publicat volumele „Corespondent de război“, album foto (Humanitas – 2007), „Războaiele mele“, making-off-uri ale unor deplasări în Afganistan, Irak, Liban, Israel, închisoarea Guantanamo (Polirom – 2010), „Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară“, album foto, (Polirom – 2012) şi „Ţara cu un singur gras“, carte despre experienţa nord-coreeană (Polirom 2013). Până în prezent, jurnalistul TVR a primit şase premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune.

sursa:adevarul.ro

loading...
loading...