Acasă Life Style Bunica Ioana folosește metode băbești pentru a afla sexul bebelușului. Iată cum...

Bunica Ioana folosește metode băbești pentru a afla sexul bebelușului. Iată cum utilizează acul, sarea sau inelul pentru a afla dacă viitoarele mămici vor avea fetiță sau băiat

121
0

Bunica Ioana este una dintre bătrânele care folosesc metodele băbești pentru a afla sexul bebelușului. Aceasta a dezvăluit reporterilor BZI cum reușește să afle dacă viitoarele mămici vor avea fetiță sau băiețel, doar cu ajutorul unor lucruri banale, precum acul, sarea sau inelul, dar care se pare că funcționează.

RECLAMĂ

Metodele băbești prin care bunica Ioana descoperă sexul bebelușului

Medicina este știința care ne poate dezvălui, cu exactitate, afecțiunile de care suferim, dar și tratamentele pe care le putem urma pentru a ne însănătoși. La fel se întâmplă și în cazul femeilor care urmează să aducă pe lume un copil. Însă, cu toții știm că medicina s-a dezvoltat mai bine în ultimii 30 de ani, iar până atunci, bunicii și străbunicii noștri s-au descurcat cu remedii naturale sau așa-zisele leacuri băbești. La fel s-a întâmplat și în cazul femeilor gravide care, pe vremurile respective, nu aveau cum să afle sexul bebelușului decât la naștere sau prin metode băbești.

O bătrână din județul Vaslui, satul Dumasca, ne-a povestit însă care sunt aceste metode și cum reușea să afle sexul copilului înainte de naștere. Este vorba despre bunica Ioana care a învățat de tânără aceste metode, pe când era și ea, la rândul ei, însărcinată.

„Aveam 20 de ani când am rămas gravidă cu primul meu copil. Nu știam ce este pentru că, pe atunci, nu existau tomografe sau radiografii, cum li se spune acum. Așa că mi-a făcut o bătrână din sat testul cu acul. A înfășurat un ac de cusut într-o hârtie, fără ca eu să văd, iar apoi l-a apucat de mijloc și mi l-a dat. Atunci, dacă apucam vârful acului, se spune că este băiat, iar dacă apuci urechile acului, înseamnă că este fată. Eu am apucat vârful și băiat am avut”, a declarat bunica Ioana.

După acestea, bunica a povestit reporterilor BZI faptul că a ajuns, mai spre bătrânețe, să le facă și ea viitoarelor mămici. A încercat chiar cu propria noră care era însărcinată.

„Am încercat cu nora mea, Ani. Era însărcinată în cinci sau șase luni, dar nu știa ce sex are copilul, așa că i-am făcut testul cu sarea. Fără să știe, m-am dus pe la spatele ei și i-am presărat sare în creștetul capului. Aici, tradiția spune că dacă gravida își duce, prima dată, mâna la gură, copilul va fi fetiță, iar dacă duce mâna la nas, copilul va fi băiat. Ea a dus mâna la gură și a născut o fetiță”, a mai povestit bunica Ioana.

O altă metodă folosită este și testul inelului. Și anume, pui inelul sau verigheta viitoarei mămici pe un fir de păr tot de al mamei. Apoi, femeia însărcinată trebuie să se întindă în poziția culcat, pe spate, iar o altă femeie să țină firul de păr pe care este agățat inelul, deasupra burticii, fără să o miște. Se spune că, dacă verigheta face o mișcare circulară evidentă, atunci copilul este fată, iar dacă se miscă înainte și înapoi, copilul este băiat.

Alte metode băbești prin care se determină sexul copilului este și metoda „ridicatului din pat”. Femeia însărcinată este rugată să se întindă pe pat, cu direcția capului spre Est, apoi i se va cere să se ridice. Dacă se ridică înclinându-se spre dreapta, va avea fetiță, iar dacă se înclină spre stânga, va avea băiat.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele prin care femeile însărcinate aflau, pe vremuri, sexul bebelușului înainte de naștere.

Bunica Ioana este una dintre bătrânele care folosesc metodele băbești pentru a afla sexul bebelușului.

sursa: https://www.bzi.ro/bunica-ioana-foloseste-metode-babesti-pentru-a-afla-sexul-bebelusului-iata-cum-foloseste-acul-sarea-sau-inelul-pentru-a-afla-daca-viitoarele-mamici-vor-avea-fetita-sau-baiat-5046668?utm_source=NIC&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1YD8WJD1zzyLi_go6GgRYHBUmh_r33LcKhJOQyNjhvoqkn-32KIT28MWY_aem_iTFPEgKLNr97UZdzvELcmA#goog_rewarded

RECLAMĂ
Articolul precedentS-ar mai împăca sau nu Adriana Bahmuțeanu cu Silviu Prigoană. Vedeta este hotărâtă: ”Aș vrea să fim…”
Articolul următorCe înseamnă „all inclusive” în România, de faptCe au primit să mănânce acești doi români, într-un hotel din Saturn?