Acasă Stiri 79.9 miliarde de euro pentru România, după acordul UE de sprijin post-pandemie

79.9 miliarde de euro pentru România, după acordul UE de sprijin post-pandemie

471
0

79.9 miliarde de euro este suma alocată pentru România, după acordul UE de sprijin post-pandemie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți de dimineață ce bani vom primi pentru a contracara efectele economice negative ale crizei cauzată de pandemia de coroanvirus.

RECLAMĂ
  • Toate statele UE vor primi 750 de miliarde de euro.
  • România a obținut mai mult de 10 procente dina ceastă sumă.

Liderii UE au încheiat un acord istoric: 750 de miliarde de euro, ajutor pentru reconstrucție, după criza provocată de coronavirus.

Liderii Uniunii Europene au ajuns după patru zile de negocieri dure la un acord de reconstrucție post-coronavirus care implică un pachet imns financiar oferit țărilor membre. Cele 27 de state vor avea la dispoziție 750 de miliarde de euro sub formă de subvenții și împrumuturi, pentru a contracara impactul economic negativ al pandemiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro.

„Este un acord extrem de important pentru Europa şi pentru România. După discuţii şi negocieri, am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro, pentru proiectele europene. Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vorm folosi această sumă pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, şcolil, pentru a reconstrui marile sisteme publioce, O parte semnificativă a acestei sume va fi folosită pentru revigorare economică.”, a declarat preşedintele.

El a calificat rezultatul orbţinut de România la summitul UE drept „un rezultat frumos”.

Liderii europeni au reuşit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Noua propunere este, după cum a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European, rezultatul negocierilor colective. Între condiţiile impuse pentru acordarea de granturi şi împrumuturi, respectarea statului de drept.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentPloi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață. ANM a emis o informare meteo de vreme severă
Articolul următorMăsurile impuse de legea carantinei și izolării, în vigoare de astăzi. Cei care nu le respectă, sancţionaţi