Acasă Stiri Un urs rănit a murit după ce a agonizat ore în șir...

Un urs rănit a murit după ce a agonizat ore în șir în fața oamenilor nepăsători

740
0

Întâmplare revoltătoare la Arpașul de Sus, în județul Sibiu, unde un urs rănit, probabil într-o capcană, a agonizat ore în șir pe marginea șoselei, în fața șefilor fondului de vânătoare, a reprezentaților direcției sanitar-veterinare și a polițiștilor.
Un urs rănit a murit după ce a agonizat ore în șir în fața oamenilor nepăsători

RECLAMĂ

Nimeni nu a făcut nimic pentru a curma suferința animalului. În cele din urmă, ursul a murit.

Atenție, urmează imagini și informații care va pot afecta emoțional!

Animalul rănit care abia se mai târa a fost văzut de localnici pe marginea dumului, în apropierea localității Arpașu de Sus. Oamenii au sunat la 112, iar apoi au încercat să nu provoace animalul. Ursul care abia se mai mișca, a căzut într-un final pe marginea șoselei, iar șoferii au fost nevoiți să-l evite.

Localnic: „Uite aici stătea în picioare și după aceea s-a deplasat. Într-o oră, o oră jumătate, a murit deja. Dar el mișca, era în picioare, părea numai că e lovit la laba dreaptă, atât doar și se vedea că e slăbit.”

La față locului au sosit șefii fondului de vânătoare privat din zona, un echipaj de poliție și reprezentanții direcției sanitar-veterinare. Au observat că animalul s-ar fi rănit încercând să scape dintr-o capcană. Nimeni nu a știut ce să facă pentru a-i curma suferință, așa că s-au mulțumit să comenteze de pe marginea drumului.

Octavian Hadar, directorul Asociației de Vânătoare: „Se vede că e de câteva zile grav rănit, are viermi deja, rana de la gât infectată. Singurul dușman al ursului e omul și dacă noi nu reglăm această populație, o să se înmulțească la nesfârșit, iar oamenii direct afectați o să înceapă să-I otrăvească, să pună capcane, pentru a-i omorî.”

Cătălin Vizate, președintele unei asociații de vânătoare: „ONG-iștii să facă eforturi, să-i prindă și să-i ducă în țările de unde provin. Majoritatea ONG-iștilor sunt din Austria, Germania, unde nu mai sunt urși”.

După prima evaluare, specialiștii spun că ursul avea circa 2 ani și s-ar fi rănit în urmă cu cel puțin 4 zile. Direcția sanitar veterinară susține că nu avea unde să-l ducă pentru a fi tratat. O situație similară s-a întâmplat și la Sinaia, unde un alt urs rănit a bântuit două zile prin stațiune.

Turiștii au sunat la 112, iar un echipaj de jandarmi sosit la fața locului i-a sfătuit pe oameni să se țină la distanță.

Turist: ”Ar fi trebuit tratat în primul rând, să între în luminiș, să-l adoarmă, ca să-l poată reloca de acolo. Soluția este să-i ajutăm, să ajutăm animalele și noi să fim protejați.”

În acest moment nu se știe în ce stare este ursul rănit.

Sursa: Stirile ProTv

RECLAMĂ
Articolul precedentRomânia U21 – Germania U21 2-4. Visul frumos s-a terminat. Capul sus, băieți!
Articolul următorCum a devenit principal suspect în crima din Bragadiru chiar tânărul care a găsit cadavrul fetei