Home Uncategorized Zi neagră pentru lumea teatrului românesc! Şerban Ionescu a fost îngropat la...

Zi neagră pentru lumea teatrului românesc! Şerban Ionescu a fost îngropat la cimitirul Bellu

699
0
loading...

Actorul Şerban Ionescu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare şi  în prezenţa câtorva sute de persoane care au ţinut să îl conducă pe ultimul drum pe regretatul actor.

loading...

Actorul a avut parte de aplauze atât la plecarea cortegiului mortuar de la Teatrul Naţional, dar şi la sosirea la Cimitirul Bellu, unde s-a desfăşurat ceremonia religioasă. După oficierea slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost scos din biserică, fiind purtat de militari din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” şi întâmpinat cu un nou val de aplauze.

loading...

În capela de la Cimitirul Bellu soborul de preoţi a oficiat încă o slujbă, la care Magda Catone a ţinut să fie prezenţi doar membrii familiei şi prietenii apropiaţi. Coborârea sicriului în mormânt a fost însoţită de trei salve şi de noi aplauze.

Printre cei aflaţi în mulţimea adunată la Cimitrul Bellu au putut fi văzuţi Ion Caramitru, Mircea Albulescu, Ducu Darie, George Ivaşcu, Marius Bodochi. Fiul actorului, Carol (16 ani), a refuzat să participe la înmormântare, simţindu-se mult prea rău din cauza durerii provocate de dispariţia tatălui său, informează România tv.

Actorul Mircea Albulescu a fost prezent, sâmbătă, la Teatrul Naţional Bucureşti, pentru a-şi lua adio de la Şerban Ionescu.

Maestrul a cerut publicului să nu-l uite pe Şerban Ionescu şi să-i respecte “dorul de teatru şi de actorie: “Partea vie, a noastră, a lui Şerban, s-a încheiat. Începe partea eternă, Şerban va continua să existe în amintiri, în dorul nostru de teatru. Cred că Dumnezeu e cam uituc. Prea uituc. Altminteri nu înţeleg cum ar putea să nu mai citească răbojul pe care i-l întinde în fiecare noapte Petru Pescarul cu cei care sunt rechemaţi. Nu pot să cred că nu ar fi băgat de seamă că Şerban e pe această listă. Dispariţia lui ne obligă în numele lui şi spre bucuria noastră, câte vreme mai suntem pe acest pământ, să-i respectăm dorul de teatru, dorul de actorie, dorul de a descreţi frunţile conaţionalilor săi. Din inimă, eu şi ai mei, care trudim pe această scenă şi pe platouri, îi urmăm odihnă veşnică şi să stea liniştit: vom face tot ce se poate ca dumneavoastră să nu-l uitaţi”.

sursa: cancan / click

loading...
loading...