Acasă Stiri Zi de foc în aproape toată România, cu cod roşu şi portocaliu...

Zi de foc în aproape toată România, cu cod roşu şi portocaliu de caniculă. Zonele din ţară unde vor fi vijelii şi ploi torențiale

209
0

Ziua de astăzi va fi una de foc în toată țara, doar litoralul scapă. Așadar, românii care se află la mare în acest weekend sunt foarte norocoși, pentru că acolo nu va fi caniculă astăzi. 

RECLAMĂ

În rest, este un cod roșu de caniculă și disconfort termic ce vizează județele Dolj, Olt, Teleorman, sudul județelor Vâlcea și Argeș, unde maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius. 

Va fi disconfort termic foarte, foarte accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Codul portocaliu vizează Banatul, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, local Moldova și local Oltenia și Muntenia, zone unde maximele vor ajunge cam la 37 de grade.

Codul galben este valabil pentru nordul și estul țării, unde maximele vor ajunge cam la 35 de grade Celsius. 

Mâine, aria afectată de caniculă din țara noastră se va mai restrânge. Nordul țării scapă de aceste temperaturi foarte ridicate, însă codul roșu se extinde și va cuprinde și Bucureștiul. 

Așadar, vorbim despre cod roșu de caniculă și disconfort termic în Capitală, în județul Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj și în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, unde maximele ajung pe la 39 de grade. 

Codul portocaliu de mâine vizează local Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, zone unde maximele ajung cam la 37 de grade Celsius. 

Nici după ziua de mâine nu vom scăpa de caniculă. Luni începem săptămâna următoare cu maxime încadrate între 27 și 37 de grade, abia de marți încolo se pare că se mai răcorește puțin. Marți, la amiază, maximele se vor opri cam la 34-35 de grade.

În afară de caniculă, pentru ziua de astăzi mai sunt prognozate și furtuni destul de puternice în a doua parte a zilei, în Banat, Crișana, Maramureș și local Transilvania și nordul Moldovei, zone care vor fi afectate de ploi torențiale, de vijelii, dar și de căderi de grindină, iar pe alocuri se vor strânge cantități mai însemnate de apă, până pe la 30-40 l/metru pătrat. 

Vor fi 37 de grade la Drobeta şi Timișoara, 34 de grade la Sibiu, la mare rămâne cel mai plăcut cu 27 de grade la Constanța. 

În București, avem cod portocaliu astăzi de caniculă și disconfort termic, vor fi 37 de grade la umbră în această după-amiază, la soare se va trece cu multe 40 de grade.

Mâine va fi și mai cald decât atât, vor fi 38-39 de grade în termometre în București, va fi cod roșu de caniculă și disconfort termic. De luni încolo se mai răcorește şi în Capitală, vor fi cam 35 de grade.

La malul mării, este foarte frumos și foarte plăcut, sunt 26-27 de grade maxima din stațiunile de pe litoral. 

La munte, însă, este destul de cald și în a doua parte a zilei sunt anunțate furtuni. 28 de grade vor fi la Predeal, 26 de grade la Sinaia, ceva mai plăcut la Rânca și în Ceahlău, unnde sunt prognozate 23 de grade.

sursa:https://www.antena3.ro/meteo/zi-foc-romania-cod-rosu-canicula-zone-vijelii-713275.html

RECLAMĂ
Articolul precedentIosif Rotariu a semnat și a devenit antrenor principal
Articolul următorMandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu, într-un dosar de sechestrare de persoane