Acasă VREMEA Vremea 4 – 17 noiembrie 2019. Meteorologii au anunţat de când se...

Vremea 4 – 17 noiembrie 2019. Meteorologii au anunţat de când se strică vremea

521
0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 4 – 17 noiembrie 2019. 

RECLAMĂ

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 noiembrie 2019. Potrivit specialiştilor, în sudul ţării valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie, cu până la 8…12 grade peste mediile multianuale. 

Astfel, maximele diurne se vor încadra între 18 și 23 de grade, iar minimele între 6 și 12 grade. O răcire este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă cel mai probabil vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit.

Vremea în Banat

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 și 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 și 13 grade, mediat regional.

O ușoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Prognoza meteo pentru Crișana

În mare parte a intervalului de prognoză, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologice specifice în prima jumătate a lunii noiembrie, deși vor avea variații ușoare de la o zi la alta. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 14 și 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Valorile minime de temperatură vor înregistra o abatere pozitivă semnificativă față de normalul perioadei și se vor încadra între 6 și 12 grade, mediat regional.

O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special în prima săptămână.

Vremea în Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deși cu unele variații de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 și 19 grade.

Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 5 și 9 grade, mediat regional. O ușoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi -cu caracter local și temporar- va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, dar în special în prima săptămână de prognoză.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Regimul termic va fi caracterizat în mare parte a intervalului de valori peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra în medie între 14 și 18 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 6 și 11 grade, mediat regional.

O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 14 noiembrie, dar temperaturile se vor menține cel mai probabil peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi (temporar însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Vremea în Moldova

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 și 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 6 și 10 grade, mediat regional.

O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor fi apropiate sau ușor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi slabe, cu caracter local și temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie și spre sfârșitul intervalului de referință.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Vremea mult mai caldă decât în mod obișnuit se va menține în cea mai mare parte a intervalului. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 și 22 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 9…15 grade, mediat regional.

După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea de apariție a ploilor fiind mai ridicată doar spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

Vremea în Muntenia

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie, cu până la 8…12 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 18 și 23 de grade, iar minimele între 6 și 12 grade.

O răcire este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă cel mai probabil vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local și temporar va fi mai ridicată după data de 9 noiembrie, însă regimul pluviometric va fi deficitar pentru mare parte a regiunii.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deși cu unele variații de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 și 21 de grade.

Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 și 12 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor rămâne în general ușor peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Vremea la munte

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea, exceptând crestele cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț. Astfel, ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 și 13 grade, iar noaptea între 1 și 7 grade.

După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referință.

Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentTânără ucisă pe A1, la ieşirea spre Lipova. Alţi doi oameni sunt inconştienţi, aruncaţi din maşină
Articolul următor16 kilometri de TIR-uri la Nădlac. Coadă uriaşă la graniţa cu Ungaria