Acasă Stiri Victor Ponta, desemnat premier

Victor Ponta, desemnat premier

755
0

UPDATE 12:10 Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. Victor Ponta va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

RECLAMĂ

„Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru”, potrivit comunicatului postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE 10. 50 Aurelian Pavelescu, după consultări: „Preşedintele va face nominalizarea în sensul propunerii făcute de USL”, potrivit gandul.info

UPDATE 10.34 Potrivit România TV, singura propunere de premier făcută în cadrul discuţiilor a fost Victor Ponta.

UPDATE 10.33. Consultările s-au încheiat. Traian Băsescu urmează să anunţe premierul după ora 12.00. Reprezentanții partidelor părăsesc Palatul Cotroceni.

Preşedintele Crin Antonescu nu va participa la consultările cu preşedintele statului fiind nemulţumit de faptul că USL nu a fost chemată separat.

Antonescu a declarat că „Nu, nu merg la Cotroceni şi vreau să spun foarte clar şi de ce. Eu reprezint o alianţă politică şi un partid care ce au obţinut 60% din voturile cetăţenilor României. De aceea cred că am dreptul la identitate, la diferenţă (…) Forma în care ne întâlnim azi este un care nu respectă dreptul la identitate.”

Liberalul susţine că, atâta vreme cât USL o obţinut o majoritate confortabilă, alianța era îndeptăţită să fie convocată separat la consultări. „Din punctul meu de vedere USL ar fi avut tot dreptul să pretindă o întâlnire separată”, a declarat Antonescu. În lipsa întâlnirii separate, PNL va fi reprezentat la nivelul secretarului general al partiduliui, Eduard Hellvig.

În ceea ce desemnarea premierului, Victor Ponta consideră că actul este o simplă formalitate: Trebuie să trecem cât mai repede peste consultări. Este o formalitate. Trebuie să ne apucăm de treabă”.

De altfel, nimeni din tabăra USL nu crede că la finalul discuţiilor va fi desemnat alt premier decât Victor Ponta: „Nu e niciun fel de dubiu, de dilemă, de neclaritate. Din momentul în care am cunoscut rezultatul votului am cunoscut şi numele prim ministrului”, a punctat Crin Antonescu.

sursa: Libertatea.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDiscuţii aprinse între Gigi Neţoiu şi Valentin Ionescu: Eşti un semianalfabet
Articolul următorS-a lipit de el ca marca de scrisoare. Adi Cristea, flirt in club cu o blonda care l-a excitat si l-a jucat pe degete