Home Stiri Victor Ponta candidează pentru şefia Camerei Deputaţilor: Eu sper să mă susţină...

Victor Ponta candidează pentru şefia Camerei Deputaţilor: Eu sper să mă susţină în primul rând Liviu

348
0
loading...

Victor Ponta a declarat luni că îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, după ce postul va fi eliberat de Valeriu Zgonea. Victor Ponta spune că are sprijinul multor de colegi, dar speră şi la ajutorul lui Liviu Dragnea.

loading...
loading...

Victor Ponta speră să beneficieze de sprijinul lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, pentru că din partea colegilor de partid beneficiază de suport.

“Am discutat cu foarte mulţi colegi care au spus că e foarte bine pentru partid acest lucru (candidatura lui Victor Ponta la şefia Camerei – n.r.). Nu ştiu, vedem la vot. Eu sper să mă susţină în primul rând Liviu (Dragnea, preşedintele PSD – n.r.)”, a declarat luni Victor Ponta.

Tot luni, Liviu Dragnea a declarat că marți se va anunța decizia partidului referitoare la șefia Camerei Deputaților, în condițiile în care în cursul zilei de luni se va lua act în plenul acestui for legislativ de vacantarea postului.

“99,99%, astăzi, se va luat act de vacantarea postului de președinte al Camerei Deputaților. Mâine o să luăm decizia pe care o să o anunțăm, în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent”, a răspuns Liviu Dragnea unei întrebări pe această temă.

El a precizat că nu este interesat de această funcție, ci de cea de președinte al PSD și speră ca, împreună colegii, să câștige alegerile parlamentare.

“Nu-mi doresc asta, pentru mine îmi doresc în continuare funcția de președinte al PSD și funcția de câștigător, împreună cu colegii mei, a alegerilor parlamentare. Astea sunt cele mai importante funcții. Și, de fapt, funcția principală pe care o va avea fiecare membru de partid în frunte cu mine va fi aceea de soldat în tranșeele politicii până la alegerile parlamentare. Răspunsul este nu”, a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Victor Ponta ar putea să fie președintele Camerei Deputaților, Dragnea a spus că acesta îndeplinește condițiile “pentru toate funcțiile”.

“Eu v-am spus că pentru fiecare dintre noi este important să fie acolo unde aduce un plus pentru alegerile parlamentare. Victor Ponta îndeplinește condițiile pentru toate funcțiile. Sigur că asta este întrebarea mondială, cred că și în America se oprește campania până când decidem noi cine va fi înlocuitorul marelui Zgonea. După părerea mea, cred că oamenii nu mai mănâncă până miercuri, până când văd cine va veni la președinția Camerei. Cred că s-a vorbit mult prea mult despre asta”, a comentat Dragnea.

Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit România TV. Plenul Camerei Deputaților va lua act, luni, de încetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca președinte al forului, a anunţat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

“A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca în prima ședință de plen să se constate încetarea de drept a calității de președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de președinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent și hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt președinte, cine va prelua interimarul”, a explicat Marcel Ciolacu, după ședința Biroului permanent.

SURSA: http://www.romaniatv.net/victor-ponta-candideaza-pentru-sefia-camerei-deputatilor_298094.html#ixzz4BSxCPYHr

loading...
loading...