Acasă Stiri Victimă amenințată cu duba, fiindcă le-a cerut polițiștilor să-i prindă pe infractori...

Victimă amenințată cu duba, fiindcă le-a cerut polițiștilor să-i prindă pe infractori / Fenomene „paranormale” la Secția 18

358
0

În țara în care unii polițiști vând cocaină îmbrăcați în uniforme și ambalează droguri pentru a fi livrate copiilor, alții se joacă de-a abuzul în dosare penale și își umflă mușchii la victimele infractorilor.

RECLAMĂ
  • Victima unor infracțiuni de distrugere și furt este amenințată de polițiști cu duba și amenda, după ce a avut „tupeul” să-i pună la muncă pe oamenii în uniforme
  • Păgubitul le-a reproșat polițiștilor că au clasat alte două dosare penale, după ce au refuzat să ridice probe de la locul faptei
  • Deranjați de reproșuri, polițiștii au schimbat foaia și l-au amenințat cu amenda pe reclamant, care s-a trezit, peste noapte, că are calitatea de martor într-un dosar… inexistent!

Situația bizară a fost înregistrată la Secția 18 a Poliției Capitalei, unde, în urmă cu mai bine de o lună, un bucureștean a reclamat distrugerea unei oglinzi exterioare a unui autoturism parcat, deținut de concubina sa, pe care el îl conducea în baza unui contract de comodat. În naivitatea sa, plătitorul de taxe și impozite a sperat că poliția se ocupă cu prinderea infractorilor și a depus o reclamație. Au fost efectuate planșe foto cu vehiculul avariat în parcare, iar timp de trei săptămâni nu s-a întâmplat nimic. Asta, deși chiar polițiștii îi specificaseră reclamantului, în cadrul unui apel 112, faptul că înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din zonă de șterg automat, după 30 de zile.În timp ce plângerea zăcea la sertar, așteptând să-i vină rândul, iar probele așteptau să fie șterse, autori necunoscuți au vandalizat, din nou, același autoturism: au avariat oglinda exterioară, au furat o oglindă pentru unghiul mort atașată celei originale și au avariat portiera din partea șoferului cu un obiect contondent, zburându-i vopseaua până la tablă. Cu această ocazie, păgubitul a transmis o nouă sesizare Secției 18, mulțumindu-le oamenilor în uniforme că îi tolerează pe infractori și îi încurajează, tacit, să comită noi fapte.
Și le-a amintit că, în urmă cu doi ani, aceiași polițiști au clasat alte două dosare în care aceeași victimă a apelat la ajutorul „oamenilor legii”: unul de distrugere a unui alt autoturism și unul de furt calificat. Ca o paranteză, bunul furat la momentul respectiv, o bicicletă în valoare de 800 de lei, a fost localizat de păgubit, nu de poliție, fiind recuperat, cu ajutorul unui echipaj de la Ordine Publică, de la un vecin care meșterea la biclicleta furată. Însă, fiindcă cei de la Investigații Criminale au refuzat să ridice înregistrările camerelor din zonă, în care cu siguranță apărea autorul, polițiștii au clasat dosarul, invocând faptul că suspectul prins cu bunul furat nu poate fi acuzat, din lipsă de probe. Probe pe care chiar ei refuzaseră să le ridice, favorizând, tacit, infractorul. Nici măcar de tăinuirea bunului furat nu l-au acuzat. Pur și simplu, l-au ajutat să comită noi infracțiuni, arătându-i că nu pățește nimic dacă jefuiește lumea la drumul mare.
Așa că suspectul a continuat să comită și alte fapte și, într-un final, a ajuns după gratii, într-un alt dosar.

Ieri, deranjați de faptul că li s-a amintit de dosarele clasate din cauza unor anchetatori incapabili să ridice niște probe video și de faptul că păgubitul i-a anunțat că, la nevoie, va identifica el autorii, pentru a-i da pe mâna Parchetului, dacă polițiștii nu-s în stare, cei de la Secția 18 s-au simțit lezați în orgoliu și au făcut un gest bizar, cu iz de abuz în serviciu.
În jurul orei 11.00, cu o oră înainte de întâlnirea stabilită pentru audierea reclamantului, ofițerul de caz l-a anunțat pe acesta că nu mai are nicio calitate în dosar, fiindcă mașina nu este pe numele lui, așa că dosarul va fi clasat, dacă proprietara de drept a autoturismului nu va depune o plângere. Asta, în pofida faptului că exista un contract de comodat, iar concubinul proprietarei avea dreptul să o reprezinte în fața autorităților, inclusiv într-un dosar ca acesta, care viza mașina împrumutată vandalizată.

Culmea, deși chiar el explicase că nu poate exista un dosar penal fără plângerea proprietarei (ignorând faptul că există un contract de comodat), ofițerul a emis în jurul orei 13.00 o citație pe numele bărbatului, amenințâdu-l că, dacă nu se va prezenta la audieri în dosarul de distrugere, în calitate de martor, va fi luat cu forța din casă și va fi dus cu duba la Secția 18 sau va fi amendat contravențional.
„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (…) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, zice legea.
Ori, în condițiile în care ofițerul de la Secția 18 a susținut ieri că va clasa dosarul fiindcă nu există o plângere a persoanei vătămate, este interesant de văzut cum a emis o citație, într-un dosar care… nu există!

Așadar, cum a emis polițistul citația, într-un dosar penal de distrugere despre care el însuși a susținut că nu există, fiindcă proprietara mașinii n-a depus plângere? Nu se știe!
Cert este, însă, faptul că dacă bărbatul vizat de abuz nu se va prezenta să dea declarații ca martor, în dosarul de distrugere care… nu are reclamant!, polițistul, în calitate de „om al legii”, îl poate lua cu forța din casă, pentru a-l duce cu duba la audieri. Sau îi poate aplica o sancțiune de până la 5.000 de lei, ca să-l sature de comentariile răutăcioase referitoare la polițiștii care nu au fost capabili să prindă autorii din celelalte dosare în care „martorul” a fost parte vătămată și care au fost clasate de Secția 18.


După ce și-a spus rapid „poezia” în care a susținut că dosarul va fi clasat dacă proprietara nu va depune plângere penală, ofițerul a închis repede telefonul și a blocat apelurile primite de la reclamant, refuzând să discute chiar și pe telefonul fix al Biroului Investigații Criminale al Secției 18: 021/315.35.34, interior 24005.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/victima-amenintata-cu-duba-fiindca-lea-cerut-politistilor-sai-prinda-pe-infractori-fenomene-paranormale-la-sectia-18-316519.html

RECLAMĂ
Articolul precedentZi importantă pentru Sorinel Copilul de Aur! Prins la volan sub influența substanțelor interzise, astăzi manelistul va da cu subsemnatul în fața magistraților
Articolul următorDe ce înșală bărbatul Scorpion mai mult decât alte zodii