Home Stiri Vacanțele, în pericol! Nelu Tătaru vrea impunerea de restricții și posibilă carantină...

Vacanțele, în pericol! Nelu Tătaru vrea impunerea de restricții și posibilă carantină pe litoral și Valea Prahovei

3696
0
loading...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile din România nu exclud varianta impunerii unor măsuri și restricții pentru litoral și Valea Prahovei, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

loading...

Nelu Tătaru susține că gradul de risc la mare, de exemplu, este extrem de ridicat, iar de acolo, oamenii pleacă ulterior în toate zonele țării, sporind astfel transmiterea intracomunitară a Covid-19.

Autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”, a mai spus Tătaru, într-o declarație la Digi 24.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a spus Nelu Tătaru.

Va fi impusă carantină în anumite locuri de vacanță?

Potrivit Ministrului Sănătății, „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri la acei agenți economici, mă refer la terase și cluburi unde nu era respectată nicio regulă”.

Rata de infectare în România este de 4%

Nelu Tătaru a mai precizat că, în prezent, rata de infectare din România este de 4% şi că „avem o transmitere comunitară accentuată”.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulenţă crescută şi sunt afectate grupele de risc. Am văzut şi tineri afectaţi”, a mai spus Tătaru.

Sursa: a1.ro

loading...