Acasă Stiri Un grav accident de circulație pe DN6, în Caraș-Severin, a solicitat intervenția...

Un grav accident de circulație pe DN6, în Caraș-Severin, a solicitat intervenția de urgență a echipajelor SMURD. Două persoane au rămas încarcerate, însă nu s-a consemnat niciun deces.

1191
0

Două persoane au rămas încarcerate în microbuz, însă nu s-au consemnat decese. Accidentul a avut loc seara, pe DN6, în localitatea Armeniș din Caraș-Severin. Un TIR și un microbuz în care se aflau șase persoane, printre care trei copii, s-au ciocnit violent.

RECLAMĂ

Accident grav de circulație în Caraș-Severin

”Accident rutier, pe DN6 (E70) localitatea Armeniş, produs între un TIR şi un microbuz în care se aflau 6 persoane (3 adulti si 3 copii). Pentru două persoane adulte aflate în microbuz (conştiente şi cooperante) au fost necesare manevre de descarcerare. Nu sunt persoane inconștiente sau decedate”, transmite ISU Caraş-Severin.Drumurile din România sunt un adevărat cimitir, până acum 160 de oameni pierzându-și viața în 2022 pe infrastructura rutieră din țara noastră. De altfel, România stă foarte prost la acest capitol și ocupă locuri în toate topurile mortalității pe drumuri, fiind comparabilă cu țări subdezvoltate din Africa

Două persoane au rămas încarcerate, însă nu s-a consemnat niciun deces. Conform Stiripesurse, la fața locului au ajuns un detașament de Pompieri Caransebeş format din 2 autospeciale pentru stins incendii/descarcerare, o ambulanţă SMURD B2, patru ambulanțe SAJ Caraş-Severin, precum și echipaje ale IPJ Caraş-Severin.
Asta, în condițiile în care România are puțin peste 900 de kilometri de autostradă, o cifră ”rușinoasă” chiar după standardele actualului ministru al transporturilor Sorin Grindeanu. Raportat la totalul de 86.000 de kilometri de drumuri publice, dintre care 32.000 sunt străzi de pâmânt, cifrele sunt cu adevărat triste.
România are conform statisticilor 34.8 de morți la fiecare 1000 de kilometri parcurși, doar Bulgaria fiind o țară mai nesigură cu 83 de morți pe aceeași distanță.
La nivel european, peste 22.500 de oameni au murit în accidente în ultimii 10 ani, însă România e printre liderii morții raportat la mia de locuitori.
Statisticile sunt cu adevărat tragice dacă le raportăm la numărul de morți la fiecare 24 de ore. Nu mai puțin de cinci oameni mor zilnic în accidente rutiere în țara noastră, o cifră îngrozitoare pentru o țară care vrea să facă parte din lumea civilizată și din Europa modernă
FANATIK a publicat o analiză și a arătat că România e incapabilă să construiască un kilometru de autostradă, însă autoritățile speră că în 2027 vom avea o autostradă peste Carpați, cu ajutorul fondurilor europene. Într-o țară unde de 30 de ani nu s-a construit nimic notabil în domeniul infrastructurii rutiere, românii au toate motivele să fie sceptici.
Sursa fanatik.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentFC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova a arătat ca un derby încă din primele secvențe ale meciului, iar incidentele nu au lipsit din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”. – tvfoltenia.ro
Articolul următorFinalul primei reprize a meciului FC U 1948 – Universitatea Craiova s-a încins ca urmare a celor două penalty-ului acordate de Istvan Kovacs pentru oaspeți. –