Acasă Uncategorized Uite ce se întâmplă dacă suni la «numărul» lui Diaconescu. Cum au...

Uite ce se întâmplă dacă suni la «numărul» lui Diaconescu. Cum au reacţionat autorităţile la dezvăluirea patronului OTV

1118
0

Cea mai recentă declaraţie a lui Dan Diaconescu a făcut ca telefoanele să se înroşească astăzi. Vedete, oameni obişnuiţi, cu toţii au apelat de zor numărul scurt 544, pentru a afla dacă le sunt sau nu ascultate telefoanele de serviciile secrete.

RECLAMĂ

Prezent, miercuri seară în emisiunea lui Mihai Morar, omul de afaceri şi patron al “răposatului” OTV a declarat că există un număr de telefon, 544, care odată apelat îţi dă de ştire dacă telefonul îţi este “spionat”.

Potrivit acestuia, dacă la formarea respectivului număr, în telefon se aude un robot telefonic, care spune “că acest număr nu există” sau că “abonatul nu poate fi contactat” înseamnă că nu aveţi telefonul ascultat. Dacă auziţi sunete ciudate de bruiaj sau alte zgomote, atunci telefonul vă este ascultat.
Dezvăluirea senzaţională a produs imediat panică în rândul posesorilor de telefoane care au vrut să vadă dacă cartele “SIM curate”.

Am sunat şi noi la Serviciul cu Clienţii de la Orange, unde ni s-a spus că acest număr există în reţea şi că este un număr de test pentru internet, atunci când vrei să ai acces WAP.

Conectarea pe wap poate fi facută în două moduri, în funcţie de tehnologia folosită (dacă telefonul mobil o permite): 3G / EDGE / GPRS sau CSD (Circuit Switched Data). Potrivit operatorului, conectarea pe support CSD este o conectare de tip “dial-up” prin apel la numărul scurt 544. Acest număr nu este taxabil.

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), numerele de telefon alocate în România sunt disponibile pe site-ul Autorităţii.

“În afară de numerele de telefon alocate de ANCOM, operatorii mai utilizează numere de 3, 4 şi 5 cifre pentru furnizarea unor servicii în interiorul propriilor reţele (de ex.: relaţii cu clienţii, cost control, reîncărcare credit etc). Astfel de numere (numere interne de reţea) sunt apelabile doar din reţelele operatorilor respectivi.

În prezent, având în vedere că operatorii nu au obligaţia de a informa ANCOM cu privire la combinaţiile de cifre utilizate pentru furnizarea acestor servicii, nu suntem în măsură să vă comunicăm informaţii suplimentare referitoare la numărul indicat. Vă sugerăm să contactaţi operatorii pentru a afla dacă numărul acesta este alocat în propria reţea şi pentru ce serviciul este utilizat”, ne-au declarat reprezentanţii ANCOM. Sursa: click.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentAndra, în sânii goi şi cu un tatuaj pe spate! Cea mai îndrăzneaţa poză a cântăreţei pe care sigur nu o ştii!
Articolul următorFRF îl pârăște pe Mititelu la Morar și Hăineală