Acasă Stiri Toate argumentele pentru ca Primăria să cumpere teren din Balta Craioviţei

Toate argumentele pentru ca Primăria să cumpere teren din Balta Craioviţei

863
0
Olguţa împuşcă mai mulţi iepuri dintr-un foc. În primul rînd, tranzacţia este discutată public, nu se face pe ascuns. Apoi, Primăria face rost de nişte terenuri la cel mai ieftin preţ posibil, într-o perioadă în care, pe piaţa imobiliară, pământul este extrem de ieftin. De asemenea, traficul va fi aerisit, fiindcă după ce se va finaliza podul de Calafat va fi un puhoi de vehicule grele prin Craiova spre podul dunărean. În sfârşit, există premisa că vom avea mai repede o echipă de fotbal, care să umple din nou „Oblemenco” fără fotbal, suntem ca şi morţi. Citiţi în text şi alte argumente pentru încheierea afacerii. Niciun om normal la cap nu mai poate ţipa că Olguţa îl scoate din foame pe Mititelu.

Din cele 1,5 milioane de euro, bani pe care municipalitatea este gata să-i ofere lui Adrian Mititelu pentru cele 3,03 hectare de la Balta Craioviţei, Primăriei Craiova i s-ar întoarce 500.000 de euro pentru datoriile către bugetul local înregistrate de insolventa SC Cetatea Banilor SA. În plus, pentru a încheia tranzacţia, Primăria îl obligă pe proprietarul terenului să suporte cheltuieile legate de elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru toată zona respectivă, care se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

RECLAMĂ

Olguţa Vasilescu a anunţat că această tranzacţie s-ar putea încheia numai dacă Mititelu ar accepta să suporte cheltuielile legate de PUZ, din cei 1,5 milioane de euro pe care primăria ar urma să-i achite pentru teren. Primarul Craiovei a declarat că suma respectivă ar reprezenta un ajutor de care Mititelu să se folosească pentru echipa de fotbal Universitatea Craiova. Olguţa Vasilescu a venit şi cu argumente pentru a întări necesitatea încheierii acestei tranzacţii în cel mai scurt timp. „Am analizat foarte mult această situaţie, dacă este oportun sau nu să facem această achiziţie şi am ajuns la concluzia că da. În primul rând, după ce va fi lansat podul de la Calafat, vom avea un trafic infernal în Craiova, dacă nu găsim o modalitate de a fluidiza traficul din zonă. Asta înseamnă că trebuie să găsim alte posibilităţi de circulaţie. Această arteră nouă, care va uni Râului cu bulevardul Olteniei, peste Balta Craioviţei, nu este inventată de Olguţa Vasilescu. A vrut să o facă şi Solomon, a vrut să o facă şi Bulucea, a vrut să o facă şi Ceauşescu. Nu a reuşit niciunul să o facă. Acest proiect este de atunci. Proiectul de pe vremea lui Ceauşescu încă este bun, absolut viabil, cum este şi străpungerea de la strada Traian Lalescu, unde se va face iarăşi un bulevard. Aceşti bani îi vom accesa pe fonduri europene. Important de reţinut este că proiectul este urgent”, a declarat Olguţa Vasilescu.

 

Cel mai ieftin preţ posibil pe metrul pătrat

 

Olguţa Vasilescu susţine că este oportun ca această tranzacţie să se efectueze în perioada imediat următoare. „Acum este cel mai bine să cumpărăm acest teren, pentru că acum preţurile sunt foarte jos. Dacă apuca Mititelu, că despre el este vorba, nu trebuie să ne mai ascundem după deget, să vândă în zona respectivă, putea să construiască orice supermarket, după care ne duceam noi să-l expropriem anul viitor. Ne costa oricum de trei ori mai mult. Dacă începem procedurile de expropriere, ne costă oricum mai mult decât suntem dispuşi noi să dăm anul acesta, când ştim şi că Mititelu oricum e cu apa la gât şi, dacă nu, anul viitor oricum va vrea dublu. Deci, una e să-l iei la 1,5 milioane de euro, alta este să-l iei la 3 milioane de euro, cu cât oricât va vinde în zonă pentru alţii. Doi: dacă facem această tranzacţie, el va suporta PUZ-ul de pe Balta Craioviţei, în care noi spunem ce vrem să facem şi este zonă de agrement, exact cum am gândit-o eu în campania electorală şi cum am câştigat alegerile, spunând ce se va întâmpla acolo, şi zonă comercială, desigur, şi de birouri. Ei bine, PUZ-ul ne-ar costa pe noi, municipalitatea, 200.000 de euro, bani pe care nu-i vom mai plăti noi, pentru că va fi obligaţia pentru vânzător să-l doneze municipalităţii. La ora actuală, societatea Cetatea Banilor este în insolvenţă. Noi, dacă vrem să executăm această firmă, ca şi primărie, nu avem ce să luăm din ea. Deci, rămânem fără niciun ban. Dacă dăm noi banii respectivi, a doua zi ni se întoarce în cont 40 la sută din contravaloare, pentru că aproape 500.000 de euro sunt datoriile pe care le are societatea la bugetul Craiovei. Punând una peste alta, preţul terenului ajunge undeva la 10 – 15 euro pe metrul pătrat, ceea ce zic eu că nu e rău deloc. La ora actuală, aceasta chiar este o afacere pentru municipalitate. Nu mi-e frică să-mi asum răspunderea pentru această tranzacţie, atunci când se va face. Şi consilierii au ajuns la concluzia că este o oportunitate şi este un lucru bun şi absolut necesar. Noi, practic, îi dictăm ce trebuie să facă acolo. Ne interesează drumul. E mai bine să iau acum terenul, pentru că el va vinde. Eu ştiu din noiembrie că sunt societăţi mari care vor să cumpere acolo. Prin măsurători s-a ajuns la suprafaţa de 3,03 hectare.”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Olguţa: „De ce să nu amintim în ultimul rând faptul că vom avea echipă la Craiova? Că nu va mai găsi niciun argument să spună că nu poate să facă echipă. Uite că acum va putea să facă echipă la Craiova! Alte municipalităţi dau bani de la bugetul local special să susţină echipele de fotbal. Ce este rău dacă municipalitatea, Craiova, de exemplu, se alege şi cu un teren din această afacere? Eu zic că nu este nimic rău, ba dimpotrivă!” Sursa: micapi.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentMama lui Bahmuţeanu dă TOT din casă: „Silviu a părăsit-o pentru că nu mai era frăguţă, drăguţă! Cu Mihai, îi strălucesc ochii”
Articolul următorPonta îl AVERTIZEAZĂ pe Frunzăverde: Poate tăiem banii la CJ Caraş, că şefii vor la televizor