Acasă Stiri Surse: Muncitorii surprinşi în explozia de la Călimănești, pe Autostrada Moldovei A7,...

Surse: Muncitorii surprinşi în explozia de la Călimănești, pe Autostrada Moldovei A7, atenţionaţi să nu intre în zona conductei. Nu exista aviz de la Transgaz

241
0

Muncitorii surprinşi în explozia de pe Autostrada A7 au fost atenţionaţi să nu intre în zona conductei, unde nu exista aviz de la Transgaz, potrivit unor surse Antena 3 CNN.Oamenii compactau terasamentul autostrăzii şi lucrau pe lângă conductă, deşi li se spusese să nu muncească acolo.

RECLAMĂ

Conducta era la 1,2 metri adâncime, iar zona era marcată ca să ştie unde este conducta şi să nu se apropie de zona respectivă până la relocare, mai arată sursele.

100 de metri cubi de gaze pe oră treceau prin magistrală, la 35-36 de atmosfere.

În timpul scarificării şi compactării traseului de autostradă, care intersecta gazoductul DN 32 țoli a fost agățat de scarificator şi spart. 

Datorită presiunii de 35 bar şi a volumului mare de gaz debit 100.000 mc s-a produs o deflagraţie, după care a luat foc, potrivit unor surse, şi astfel s-a produs explozia de la Călimăneşti.

Incendiul violent a deteriorat prin incendiere trei cisterne, a distrus scarificatorul compactor şi încă un utilaj uşor de compactare şi un dumper.

Cisternele erau pline cu apă, nu cu gaz.

ISU Vrancea: Cauza exploziei de pe Autostrada A7: Scânteie mecanică, urmare a lucrărilor

Magistrala de transport gaze naturale s-a fisurat și au apărut scântei mecanice ca urmare a lucrărilor executate pe șantierul Autostrăzii A7, Autostrada Moldovei – acestea sunt concluziile asupra cauzei producerii tragediei din noaptea de joi spre vineri, din Vrancea.

ISU Vrancea a transmis, joi dimineața, concluziile finale după verificările făcute la locul expoloziei urmate de incendiu, pe Autostrada A7.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, informează, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. 

Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei. 

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/muncitori-surprinsi-explozie-austostrada-moldovei-a7-atentionati-nu-intra-zona-conducta-aviz-686587.html

RECLAMĂ
Articolul precedentEi sunt medicii vedetă, acuzați că luau șpagă la Spitalul ”Marius Nasta” | Celor fără bani le cereau hainele de pe ei sau cuponul de pensie
Articolul următorZi importantă pentru Sorinel Copilul de Aur! Prins la volan sub influența substanțelor interzise, astăzi manelistul va da cu subsemnatul în fața magistraților