Home Stiri Șeful din Poliția Caracal care a lăsat-o pe Alexandra în mâinile lui...

Șeful din Poliția Caracal care a lăsat-o pe Alexandra în mâinile lui Dincă și soția ofițerului, fals în declarații! Documente exclusive

7650
0
loading...

Șeful din cadrul IPJ Olt care a stat de vorbă 20 de minute cu Alexandra Măceșanu și a abandonat-o în mâinile criminalului Gheorghe Dincă, fiindcă n-a fost capabil să localizeze casa suspectului, ar putea fi cercetat penal pentru fals în declarații, alături de soția sa, grefieră la Judecătoria Caracal.

loading...
loading...

Reporterii SPYNEWS au descoperit că fostul șef al Biroului Investigații Criminale Caracal, ofițerul Constantin Pistol, ultima persoană care a vorbit la telefon cu Alexandra Măceșanu, fata violată, ucisă și incendiată de Gheorghe Dincă, are o problemă de comunicare chiar și cu propria soție. Ofițerul de poliție și nevasta acestuia, grefieră la Judecătoria Caracal, au semnat niște declarații de avere suspecte, care intră sub incidența Codului Penal, dat fiind faptul că cei doi au oferit informații contradictorii cu privire la bunurile deținute, dar și cu privire la conturile bancare și veniturile încasate. Cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, care pedepsește falsul în declarații cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, polițistul Pistol a susținut că deține un teren intravilan de 2.184 mp, cumpărat în 2005, în timp ce grefiera Mihaela-Ioana Pistol a susținut că familia ei nu are niciun teren.

foto: tolo.ro

De menționat este faptul că, deși cumpărat în 2005, terenul respectiv apare doar în declarația de avere din 2017 a polițistului Pistol, în anii anteriori acesta lăsând goală rubrica ”Terenuri”, așa cum nevasta lui a făcut ani la rând. De asemenea, un lucru extrem de important este acela că declarațiile de mai jos sunt completate și semnate în același an, 2017, așadar este exclusă varianta ca discrepanțele dintre datele specificate de polițist și cele oferite de nevasta grefieră să fie puse pe seama unor tranzacții care ar fi avut loc în ani diferiți.

La rubrica „Bunuri imobile”, judiciaristul care împarte legea în Caracal a susținut că deține un autoturism și o autoutilitară, însă nevasta de la Ministerul Justiției a declarat că familia ei are doar un autoturism. Cum a reușit judiciaristul să ascundă ditamai mașina de nevastă și, mai ales, unde, doar el știe! Cert este, însă, că soția lui nu știa de existența vehiculului.

Referitor la apartamentul din Caracal în care locuiesc cei doi, polițistul a susținut că acesta ar avea o suprafață de 71 de metri pătrați. În schimb, în actele grefierei acesta a intrat la apă, așa că femeia a menționat că are doar 70 mp.

Cei doi reprezentanți ai legii nu s-au înțeles nici măcar în privința datoriilor. În timp ce angajatul Ministerului Afacerilor Interne a declarat că are un credit de 50.000 de euro la o bancă, nevasta angajată a Ministerului Justiției a susținut că aceleași datorii la o altă bancă. 

După ce au făcut scamatorii cu terenul, s-au bâlbâit în privința conturilor bancare, au micșorat apartamentul și au făcut jonglerii cu una dintre mașini, cei doi oameni ai legii au comis-o și la capitolul venituri. În timp ce polițistul a susținut că în anul anterior a încasat 46.138 lei, grefiera i-a tăiat puțin din leafă, susținând că soțul ei a câștigat doar 44.964 lei.

Conform Codului Penal, „declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituții de stat ori unei alte unități dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Sursa articol: spynews.ro

loading...
loading...