Home Uncategorized Se redeschid terasele, de la 1 iunie. Când s-ar putea să intrăm...

Se redeschid terasele, de la 1 iunie. Când s-ar putea să intrăm din nou în restaurante

24
0
loading...

Se redeschid terasele, de la 1 iunie. S-ar putea să intrăm din nou în restaurante în această vară, anunță patronul celui mai mare lanț de restaurante din România.

loading...
loading...
  • În România se termină starea de urgență pe 14 mai.
  • Niciun local nu se deschide la acea dat. De două luni toate sunt închise.

Industria Horeca e lovită puternic de pandemia de coronavirus și are probleme foarte mari, iar antreprenorii din domeniu au cerut ajutior guvernamental. De pe 15 mai România nu mai e în stare de urgență, dar restaurantele, barurile, cluburile și terasele nu se deschid.

Despre ce se întâmplă cu localurile în perioada următoare și care vor fi prețurile după ce clienții se vor putea întoarce în restaurante și cafenele, a vorbit la Digi24 Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România.

“După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic.”, a spus Dragoș Petrescu.

Referitor la prețurile din restaurantele și cafenelele din România, el a spus că nu se ia în calcul creșterea acestora: “Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină.

Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute.”, a spus Petrescu.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...