Acasă Stiri Se pregăteşte asaltul pentru brandul „U” Craiova: un antrenor de box îl...

Se pregăteşte asaltul pentru brandul „U” Craiova: un antrenor de box îl dă gratis şi are deja doi „clienţi”! Bănia poate avea de la anul echipă în Liga a II-a

839
0

Dorul de fotbal al oltenilor dă naştere la noi şi noi variante privind o posibilă renaştere a clubului de suflet al Băniei, Universitatea Craiova. Ultima propunere de reintroducere a brandului „Maximei” în fotbalul românesc vine din partea unui antrenor de box, pe numele lui Constantin Cucu.

RECLAMĂ

Acesta spune că a preluat dreptul de a folosi numele echipei de la Dinel Staicu, în anul 2004, iar declaraţiile sale sunt susţinute şi de o decizie a instanţelor civile. Dat în judecată de şeful CS Universitatea Craiova pentru folosirea abuzivă a brandului, Cucu a câştigat procesul şi astfel poate folosi legal denumirea „Universitatea Craiova”.

Acum, sub acest nume, Cucu va face afilierea la FRBox, iar culorile clubului vor fi cele tradiţionale: alb-albastru. Antrenorul a precizat că nu deţine şi palmaresul, dar spune că nu a făcut acest lucru pentru a scoate bani şi că eventualii doritori vor putea prelua brandul echipei de tradiţie a Olteniei fără pretenţii financiare:

„Echipa se poate numi Universitatea Craiova. Asta este cel mai important. De asemenea, culorile clubului pot fi alb-albastru. Nu am palmaresul, însă nu îl are nici Mititelu sau o altă persoană. Palmaresul reprezintă rezultatele obţinute de echipă. Dacă Primăria este interesată de acest club eu îl voi ceda gratis”, a declarat Constantin Cucu la Oltenia 3TV.

Imediat, au apărut şi primele persoane interesate de a forma noua Universitatea Craiova. Vicepreşedintele CS Turnu Severin, Gheorghe Frăţică, l-a chestionat în direct pe Cucu despre valabilitatea actelor pe care le deţine:

„Aveţi toate documentele necesare? Absolut tot înregistrat? Deci este totul în regulă! De CIF-uri nu ducem lipsă, noi, în Craiova nu avem terenuri unde se poate juca”. O altă persoană interesată este patronul clubului de ligă secundă Damila Măciuca, Dan Niţu.

Pavel Badea rămâne însă sceptic în privinţa seriozităţii lui Constantin Cucu:

„A apărut un anumit Constantin Cucu, antrenor de box. El pretinde că a preluat denumirea de «Universitatea Craiova» de la Dinel Staicu. Sunt zvonuri că ar vrea să înfiinţeze o echipă de fotbal în cadrul clubului său, Box Club Universitatea. Sincer, nu cred că doreşte decât să agite apele”.

sursa: prosport.ro

 

RECLAMĂ
Articolul precedentFratele lui Bercea Mondial, de la audieri la spital
Articolul următorRaed Arafat, numit ministru al Sănătăţii. Băsescu a semnat decretul