Acasă Stiri Se dă ajutor de la stat de 1.500 de euro! Cine va...

Se dă ajutor de la stat de 1.500 de euro! Cine va primi banii și care sunt condițiile necesare pentru a încasa banii

258
0

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se dă ajutor de la stat de 1.500 de euro. Beneficiarii acestui tip de ajutor pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice, societățile agricole, organismele / organizaţiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

RECLAMĂ

Se dă ajutor de la stat de 1.500 de euro

Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunțat acordarea unui ajutor de la stat de 1.500 de euro. De acești bani vor beneficia producătorii agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice, societățile agricole, organismele / organizaţiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

Grantul compensează pierderile suferite pentru culturile înființate în decembrie 2023, trimestrul I al anului 2024, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, toate dosarele depuse şi care urmează să fie depuse, până la data de 10 mai 2024, sunt eligibile fără a fi înscrise în platforma Sistem informatic integrat de management şi monitorizare (SIMM).Cei cu dosare eligibile pot primi de la stat 1.500 euro pentru 1000 mp/beneficiar – la cultura de tomate în spații protejate sau pe ha/beneficiar – la cultura de usturoi.

Beneficiarii trebuie să solicite ajutorul de stat prevăzut de prezenta ordonanță de urgență, să înființeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp, cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate, fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ- teritorială se află suprafeţele cultivate, cu tomate în spaţiile protejate, în anul 2024, nu se afle în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de acordare a ajutorului de stat, iar pentru persoane fizice să nu fi fost emisă o decizie definitivă a instanţelor judecătoreşti de constatare a falimentului.

Până când se depun documentele justificative

De asemenea, verificările în teren se realizează de echipe mixte DAJ-uri şi APIA. Vizează deplasarea în teren pentru verificarea suprafeţelor înfiinţate şi menţinerea acestora.

Pe lângă cele menționate anterior, suprafețele înființate cu tomate, intercalate cu alte culturi nu sunt eligibile în cadrul schemei.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 166.206.250 lei, reprezentând echivalentul a maximum 33.690.000 euro, astfel că, în cazul în care suma totală de plată care urmează să fie acordată depășește resursele financiare totale alocate, prevăzute în actul normativ, suma cuvenită fiecărui beneficiar se va reduce proporțional.

Depunerea cererilor şi a documentelor justificative se va face până la data de 12 aprilie 2024, inclusiv, la cultura de tomate în spaţii protejate, se arată pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Astfel, se dă ajutor de la stat de 1.500 de euro, plata sumelor reprezentând ajutorul de stat se vor face până la data de 30 iunie 2024 inclusiv.

sursa: https://stirilebzi.ro/se-da-ajutor-de-la-stat-de-1-500-de-euro-cine-va-primi-banii-si-care-sunt-conditiile-necesare-pentru-a-incasa-banii-24946?utm_source=SBZI&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-POST&fbclid=IwAR30sHgFOWHGNU3mdQWFIdkL_y8JNCHeEGLZ8_WZhIeA-PjaSJqSF37LvF0_aem_AWoBRSgklPOkQHOYVvhcxY_LtkTTfG_kMrmg9BmFN3Z-_wf1zZ5Hz9zQ8zByiQBo7m9lVZftnrja1v8MyK9xZ5pc

RECLAMĂ
Articolul precedentBogdan de la Ploiești, recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce are. Ce mesaj emoționant a transmis artistul: „Simt nevoia…”
Articolul următorMonica Bîrlădeanu știe să se răsfețe în orice moment! Cât de multă grijă are actrița de felul în care arată