Acasă Uncategorized Șapte copii în stare gravă după ce au înghițit antibiotice, în Călărași....

Șapte copii în stare gravă după ce au înghițit antibiotice, în Călărași. Se intervine cu trei elicoptere SMURD

408
0

Incidentul s-a petrecut în localitatea Dragalina din Călăraşi, acolo unde şapte copii au ingerat mai multe medicamente.Update 19:12:  Potrivit cadrelor medicale, au fost aduse cu elicopterul două fete în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani de la Călărași. Au luat o doză mai mare de izoniazida, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei.

RECLAMĂ

Fetele au acuzat vărsături și somnolență. Urmează să sosească și ceilalți patru. Toți sunt conștienți. Vor rămâne internați pe secția de toxicologie Grigore Alexandrescu

Update 18:32 Cei șapte copii din Dragalina ar fi fost intoxicați cu izoniazida, o substanță folosită în tratamentul tuberculozei.Se pare că aceștia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză.

Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul și le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greșeală, notează Mediafax. 

Șapte copii în stare gravă după ce au înghițit antibiotice, în Călărași. Se intervine cu trei elicoptere SMURD

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipaje SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din județul Călărași, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a șase copii care au ingerat o substanță medicamentoasă.

După ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luata decizia intervenției a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din București, Galați și Constanța.

Trei copii aflați într-o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați 3 copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus care este situaţia în acest moment. 

„Deci, apelul a venit la Călăraș pentru șase copii în stare de inconștiență. Din fericire, nu erau tot în stare de inconștiență. Era unul mai avansată starea lui și într-adevăr avea alterări a stării de conștiență.

Toți copiii au ingerat, să zicem, un medicament care se folosește pentru un tratament, un medicament care poate să aibă un impact asupra sistemului nervos într-o doză mai mare decât ar trebui. Din ce știm, a fost o administrare din greșeală, adică de interpretare a dozei care trebuia să o primească copiii.

Asta e altă treabă care urmează să fie stabilită, dar pentru noi important era să reacționăm foarte rapid pentru a limita efectele acestui medicament. Deci, Dispeceratul de Urgență Călărași a trimis acolo ambulanțe ale serviciului de Ambulanță, inclusiv una cu medic, inclusiv una cu capabilitate de transport multiple victime.

Iar la nivelul departamentului pentru Situații de Urgență, când am fost înștiințat de situația, după discuții cu colegii de la Călărași, am decis să trimitem trei elicoptere, cel de la București, cel de la Galați și cel de la Constanța.

A plecat ultimul elicopter, cel de la Constanța, cu ultimul copil, Ceilalți doi erau deja plecați cu elicopterele spre București, probabil că deja au aterizat, iar ceilalți trei au plecat cu mașina de multiple victime de la SMURD, însoțit de un medic de la serviciul de ambulanță.

Și toți vor ajunge la Spitalul Grigore Alexandrescu, care este spitalul specializat în problema de toxicologie pediatrică”, a spus Raed Arafat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Antena 3 CNN. 

RECLAMĂ
Articolul precedentNoi detalii cutremurătoare în cazul crimei de la Grădina Botanică! Ce a făcut agresorul imediat după ce i-a înjunghiat pe cei doi tineri
Articolul următorFilmul atacului sângeros din Craiova. Cine e tânărul care a ucis-o pe fata de 14 ani şi ce l-ar fi împins spre gestul criminal din Grădina Botanică