Home Stiri România, lovită de un val de aer tropical! Temperaturile din termometre vor...

România, lovită de un val de aer tropical! Temperaturile din termometre vor urca până la 35 de grade Celsius, de miercuri

428
0
loading...

Ploile torențiale au făcut ravagii în țară, iar acum un val de aer tropical din Africa va ajunge în România, astfel că vremea va fi caldă, iar temperaturile din termometre vor urca la peste 30 de grade.

loading...
loading...

Conform estimărilor făcute de meteorologi, valul de aer tropical va cuprinde România miercuri. Canicula se va resimți, în principal, în vestul, estul și sudul țării, iar experții estimează că până la sfârșitul săptămânii vom avea temperaturi de până la 35 de grade Celsius, însă temperatura resimțită va fi de 40 de grade, astfel că disconfortul termic va fi ridicat.

Potrivit experților, în urma precipitațiilor din ultimele zile, solul este îmbibat de apă. Acum, însă, când vremea se va resimți, apa se va evapora, iar vaporii se vor ridica, însă nu vor putea trece de plafonul de jos, fapt pentru care vom resimți presiune și umiditate mari, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

Sursa: Antena1

loading...
loading...