Home Stiri Român condamnat definitiv în Austria, a ucis și apoi a batjocorit o...

Român condamnat definitiv în Austria, a ucis și apoi a batjocorit o studentă franceză

146
0
loading...

Justiţia austriacă a confirmat verdictul de vinovăţie pentru Cătălin C., şofer de TIR român, pronunţat în iunie, pentru asasinarea şi violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria în 2014.

loading...
loading...
  • Instanța din Austria a decis vinovăţia lui Cătălin C., în vârstă de 43 de ani.
  • Lucile avea 20 de ani și a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malurile râului Inn din Kufstein.

“Curtea Supremă a respins recursul în anulare al apărării prin decizia din 29 septembrie cu uşile închise”, a anunţat luni cea mai înaltă instanţă a Austriei într-un comunicat.

“Obiecţiile ridicate împotriva deciziei tribunalului regional din Innsbruck privind vinovăţia (persoanei condamnate) sunt nefondate. Prin urmare, verdictul (…) este definitiv”, se mai arat în decizie, potrivit publicației ouest-france.fr.

În iunie, juraţii austrieci au decis în unanimitate vinovăţia lui Cătălin C., în vârstă de 43 de ani. Ei s-au abţinut să pronunţe o pedeapsă suplimentară pentru român, deja condamnat în 2017 la închisoare pe viaţă în Germania într-un alt dosar penal.

Şoferul camionului a pledat nevinovat şi a făcut apel la verdict.

Lucile a fost găsită moartă pe malurile râului Inn din Kufstein

Reamintim că Lucile Klobut, de 20 de ani, din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malurile râului Inn din Kufstein, o localitate din Tirol (vest), unde se afla într-un schimb Erasmus.

Anchetatorii austrieci au ajuns la concluzia că a fost victima unei agresiuni cu o seară înainte, în drumul spre casa unei prietene, fiind lovită în mod repetat în cap cu o bară de fier.

În urma cercetărilor, poliţia a făcut legătura, datorită ADN-ului şi similitudinilor în procedura operaţională, între această crimă şi cea din noiembrie 2016 asupra unei tinere de 27 de ani care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, lângă Freiburg, în Germania.

Aceasta din urmă fusese violată înainte să fie ucisă.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...