Home Uncategorized RAZBOIUL TITANILOR! EPISODUL 1! “Ion Dolanescu spala wc-uri si avea voce de...

RAZBOIUL TITANILOR! EPISODUL 1! “Ion Dolanescu spala wc-uri si avea voce de castrat!” In biografia sa, naistul Gheorghe Zamfir il face praf pe marele rapsod

516
0
loading...

In lumea artistica romaneasca, certurile “titanilor” au facut intotdeauna deliciul presei si al publicului, pozitionat mereu de partea unuia sau a altuia, in functie de simpatii. Unul dintre capetele de afis ale acestor razboaie a fost, indiscutabil, si conflictul dintre marele naist Gheorghe Zamfir si celebrul interpret de muzica populara Ion Dolanescu.

loading...
loading...

Scandalul epocal dintre Zamfir (71 de ani) si Dolanescu, plecat dintre noi pe 19 martie 2009, la doar 65 de ani, a explodat in anul 2000. Atunci, mai multi fini ai lui Dolanescu au demarat o initiativa prin care nasul lor celebru urma sa fie intitulat “regele folclorului romanesc”, proiect care a declansat furia lui Gheorghe Zamfir, naistul desfiintandu-l pe rapsod: “Dolanescu este o jigodie!”, nota revista VIP in martie 2001, rememorand cronologia razboiului.

Gheorghe Zamfir, cel mai mare naist al lumii, nu l-a menajat deloc pe DolanescuDovedind ca nu uita si nu iarta, Zamfir a tinut sa-l atace sub centura pe cantaret si in biografia sa, “Binecuvantare si blestem”, in care efectiv il face una cu pamantul pe Dolanescu, povestind cum l-a cunoscut la mijlocul anilor ’60 pe rapsod, aflat atunci chiar la debutul in bransa: “Ion Dolanescu facea menajul pe culoare si in w.c… N-am idee cum a aterizat in Ansamblul Ciocarlia. Se spune ca a fost mutat de la Ansamblul Armatei. Intr-o zi, dupa program, ca de obicei, exersam la nai in sala de repetitie a orchestrei semisimfonice. Usa salii s-a deschis si o voce mieroasa imi curge in urechi: “Scuzati-ma, maestre, va rog sa ma scuzati! Hm..hm..hm..”. “Cine esti si ce vrei?”, intreb eu. (Era un tanar de vreo 20 de ani imbracat in haine militare). “Stiti dumneavoastra, sunt militaras in termen si am mers sa spal w.c.-urile. Cunosc cateva cantecele din satul meu natal si poate le-ati putea asculta. Visul meu este sa devin solist vocal!”, scrie Zamfir in biografia sa.

Ion Dolanescu la 21 de ani, la varsta la care l-a cunoscut pe ZamfirEvident, tirada lui Zamfir la adresa tanarului, pe atunci, aspirant la gloria scenei, nu s-a oprit aici. “Cum zilnic ma batea la cap, l-am intrebat: “Care sunt frumoasele tale cantece?” “Du-ma, du-ma, dorule si De-ar fi bolovani in drum”. Hm..hm..hm.., isi drege el vocea de castrat, de parca ar fi avut corzile vocale tot timpul unse cu slanina si incepe: “Of, ooof, du-ma, du-ma dorule, mai, la dealul cu florile…”. Sub tonalitate, fara ritm, fara nimic, dar tenace. Saptamani de-a randul mi-a spart urechile cu aceste doua melodii. N-avea nici o notiune de muzica (…) Canta fals, atat de fals ca-ti venea sa te urci pe pereti!”, povesteste Zamfir in cartea sa primele intalniri cu Ion Dolanescu.

In anul 2001, revista VIP a gazduit si replica “muzicala” a lui Ion Dolanescu, care s-a declarat scandalizat de marturiile lui Zamfir, publicate in volumul “Binecuvantare si blestem”. Teribil de afectat de dezvaluirile marelui naist, Dolanescu a compus si interpretat o melodie populara in care il ironiza pe rivalul sau. Iata si cateva versuri din “razbunarea” celebrului interpret de muzica populara: “Zamfir e un instrumentist, Dolanescu e artist, Zamfir s-a intors falit de la Paris, Ca un soarece oparit, Paunescu i-a dat casa, Ca Zamfir sa-i multumeasca. Dolanescu e destept, Deputat in Parlament”.

sursa: http://www.wowbiz.ro

loading...
loading...