Acasă AUTO Raed Arafat, anunt pentru soferi: „In masina trebuie purtata masca”

Raed Arafat, anunt pentru soferi: „In masina trebuie purtata masca”

2092
0

Masca de protectie este obligatorie in spatiile inchise si in mijloacele de transport in comun. Raed Arafat sustine insa ca ar trebui sa o purtam si in masina personala, daca nu suntem singuri.

RECLAMĂ

Odata cu relaxarea masurilor si intrarea in starea de alerta, revine si traficul. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta sustine ca folosirea masinii personale in aceasta perioada este un lucru bun, desi ingreuneaza traficul. Riscul infectarii cu noul virus este mai mare in mijloacele de transport in comun.

„Faptul ca oamenii au iesit cu masinile personale este un lucru bun, pentru ca nu aglomereaza transportul public in comun, in acelasi timp, normal ca asta inreguneaza circulatia, dar de fiecare data pentru fiecare chestie exista un avantaj si un dezavantaj. Poate in aceasta faza, cei care si-au folosit masinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectati cu virusul, in cazul in care intrau in mijloacele de transport in comun aglomerate”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24. 

Cand trebuie sa porti masca de protectie in masina

Raed Arafat a precizat ca atunci cand calatorim cu alte persoane, care nu sunt membri familiei, ar trebui sa purtam masca de protectie. Totodata, acesta ne sfatuieste sa lasam geamurile intredeschise pentru ca aerul din masina sa circule.

„Ce vreau sa subliniez e ca daca iei vecinul cu tine sau daca iei pe cineva cu care nu stai de regula in acelasi loc, in apartament, in casa, in masina trebuie purtata masca. Asta intotdeauna sa fie inteles, si in masina trebuie purtata masca, daca persoanele din masina nu sunt intotdeauna impreuna si chiar lasate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine sa se obisnuiasca cu el lumea, daca in masina sunt pasageri care nu stau impreuna de regula”, a spus Raed Arafat.

Sursa: cars.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCe s-a întâmplat cu şefii din Poliţie care au gestionat cazul Caracal, unde Luiza și Alexandra au dispărut. „Ăsta da tupeu!”
Articolul următorKlaus Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ pentru români: ”Avem la dispoziție șase ani”. Ce trebuie să facem cu banii europeni