Acasă Stiri Primarii amenință cu greva dacă nu le sunt majorate salariile. Întâlnire crucială...

Primarii amenință cu greva dacă nu le sunt majorate salariile. Întâlnire crucială cu premierul Ciolacu: risc uriaș de BLOCAJ în an electoral

214
0

Primarii ajung față în față cu premierul Marcel Ciolacu, după ce au cerut salarii mai mari. Zeci de mii de salariați ai primăriilor din 800 de comune amenință cu proteste și chiar greva generală dacă nu primesc venituri mai mari.

RECLAMĂ

Primarii ajung față în față cu premierul Marcel Ciolacu, după ce au cerut salarii mai mari. Zeci de mii de salariați ai primăriilor din 800 de comune amenință cu proteste și chiar greva generală dacă nu primesc venituri mai mari. În plus, oamenii sunt revoltați și de discuțiile pe comasarea comunelor mici, care i-ar lăsa practic fără loc de muncă.

Liderii locali sunt motorul campaniei electorale. Tocmai de aceea se incearca comasarea localelor cu europarlamentarele pentru ca primarii sunt vazuti ca principalul motor al mobilizarii populatiei la vot.

Ne asteptam, astfel, ca reprezentantii Guvernului sa caute solutii si sa gaseasca in cele din urma finante pentru aceste majorari, chiar daca in momentul de fata stim ca la bugetul de stat nu exista bani pentru astfel de majorari. 

Primarii sunt, de asemenea, nemultumiti si de o eventuala reforma administrativa. Acestia propun, in schimb, ca numarul consilierilor locali sa scada cu 30%. 

sursa: https://www.realitatea.net/stiri/politica/primarii-ameninta-cu-greva-daca-nu-le-sunt-majorate-salariile-intalnire-cruciala-cu-premierul-ciolacu-risc-urias-de-blocaj-in-an-electoral_65cb1754e582ed3d7a0cb452

RECLAMĂ
Articolul precedentDonald Trump va retrage SUA din NATO dacă va câștiga alegerile. Cine face anunțul înfiorător
Articolul următorUn mort și cinci răniți, la metrou, după un scandal între două bande rivale