Acasă Stiri Prefectul de Dolj, demis de Premierul Ponta. Marius Deca, vicepreşedinte PNL Dolj,...

Prefectul de Dolj, demis de Premierul Ponta. Marius Deca, vicepreşedinte PNL Dolj, este noul prefect.

1037
0

Prima victorie politică a primăriţei Lia Olguţa Vasilescu a fost înregistrată astăzi. Elena Costea, prefectul de Dolj a fost demis în şedinţa de Guvern.

RECLAMĂ

Demiterea prefectului PNL vine în urma unui scandal iscat între acesta şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Primarul a cerut insistent Guvernului demiterea prefectului, pe care o acuză de abuz în funcţie şi interese personale, după ce aceasta a dat aviz de nelegalitate dispoziţiei de primar prin care ar fi urmat să fie demolate mai multe chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public şi a dat şi Primăria în judecată. Olguţa Vasilescu a afirmat că ar fi fost făcute presiuni politice via PNL pentru a nu fi demolate construcţiile. Elena Costea a părăsit Prefectura Dolj, imediat după aflarea demiterii. luându-şi rămas bun de la angajaţii instituţiei.

Noul prefect de Dolj

Decizia a fost anunţată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu. Acesta a precizat că, Executivul a adoptat azi două hotărâri referitoare la funcţia de prefect de Dolj: una prin care încetează exercitarea funcţiei de prefect de Dolj de către Elena Costea, a doua prin care Marius Deca este delegat să exercite cu caracter temporar funcţia de prefect.

USL a intenţionat să-l numească prefect pe Marius Deca încă din aprilie 2012. Însă, în urma negocierilor din interiorul alianţei, Elena Costea a primit cele mai multe voturi pro. Demiterea prefectului PNL vine în urma unui scandal iscat între acesta şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul a cerut insistent Guvernului demiterea prefectului, pe care o acuză de abuz în funcţie şi interese personale, după ce aceasta a dat aviz de nelegalitate dispoziţiei de primar prin care ar fi urmat să fie demolate mai multe chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public şi a dat şi Primăria în judecată. Olguţa Vasilescu a afirmat că ar fi fost făcute presiuni politice via PNL pentru a nu fi demolate construcţiile.

Autor:  Maria Irimescu

RECLAMĂ
Articolul precedentALEGERI PARLAMENTARE: Candidaţii la alegeri pot oferi doar obiecte de până la 10 lei şi pixuri, tricouri, mănuşi
Articolul următorUltima ora: Gorj: Maria Lupulescu, arestată pentru 20 de zile