Acasă Stiri Prăpăd în Dolj

Prăpăd în Dolj

1026
0
Filmul dezastrului: două sate, zeci de gospodării sute de hectare inundate. Două drumuri judeţene, zeci de gospodării şi sute de hectare de culturi şi păşuni erau inundate, joi dimineaţa, în judeţul Dolj, iar două sate au rămas izolate după ce o punte de acces a fost acoperită de apă, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore.

În comuna Fărcaş, puntea de acces către satul Golumbelu a fost acoperită de apă, iar satele Golumbelu şi Plopu-Amărăşti au rămas izolate.

RECLAMĂ

În Craiova erau inundate 12 gospodării pe strada Fermierului şi aleile limitrofe din cartierul mărginaş al Craiovei. De asemenea, drumul judeţean DJ 606 F Răcarii de Jos – Braloştiţa a fost inundat pe o lungime de circa 100 m, în zona podului ce traversează râul Jiu, precum şi 15 ha teren din zona inundabilă a râului Jiu.

La locul evenimentului se află formaţia de intervenţie din cadrul SGA Dolj (20 lucrători, un buldocastor, o autobasculantă cu 16 t nisip, 2500 saci) şi un echipaj de intervenţie din cadrul ISU Dolj (un autocamion de intervenţie şi 10 servanţi). Şi drumul judeţean DJ 641, km 44 + 200, pe raza localităţii Pieleşti, a fost inundat pe o porţiune de circa 60 de metri de apele pârâului Teslui, ca urmare a blocării secţiunii de scurgere a podului de la acest amplasament, motiv pentru care drumul a fost închis. La faţa locul se află lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Dolj şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pieleşti care intervin pentru deblocarea secţiunii de scurgere în zona podului.
Pe pârâul Rasnic au crescut debitele şi cotele punând în pericol, în aval, gospodăriile localităţii Breasta, şi inundând trei gospodării în satul Rasnic, unde se află un echipaj de intervenţie din cadrul ISU Dolj.  La Bistreţ au fost inundate aproximativ 50 ha culturi de grâu, 80 ha teren arabil şi 300 ha de păşuni. În comuna Rast au fost inundate aproximativ 150 ha paşune şi 300 ha grâu şi orz, iar la Sopot au fost inundate căile de acces către satele aparţinătoare Pereni, Cernat şi Başcov. Totodată, în comuna Catane au fost inundate aproximativ 100 ha teren arabil. sursa: micapi.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentEXCLUSIV: MÎTU STOIAN NU SERVEŞTE CARITABILE
Articolul următorDacă nu va ieşi nimic cu Adrian Mititelu. Corneliu Stroe şi Badea, pe cale să înfiinţeze o altă „U“ Craiova