Acasă Stiri Polițiștii care au încătușat o femeie și au batjocorit-o, declarați nevinovați /...

Polițiștii care au încătușat o femeie și au batjocorit-o, declarați nevinovați / Procurorii au clasat dosarul „torționarilor de la Secția 16”, pe motiv că „faptele nu sunt prevăzute de legea penală”

565
0

Decizie incredibilă în dosarul femeii care a fost încătușată, sechestrată, amenințată, înjurată și batjocorită de mardeiașii cu epoleți de la Secția 16: procurorii au clasat dosarul, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.Într-un document transmis ieri, la solicitarea reporterilor SPYNEWS, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au dezvăluit faptul că dosarul din 2019 în care Ruxandra Vasile susținea că a fost victima unor abuzuri comise de polițiștii de la Secția 16 a fost închis definitiv.Conform procurorilor, polițiștii au procedat corect când au înjurat-o și au batjocorit-o pe femeie și, de asemenea, au procedat ca la carte când, 16 inși, au umilit-o două ore, timp în care ea zăcea încătușată cu mâinile la spate, într-o mașină.

RECLAMĂ
„Veneam de la o nuntă, am ajuns acasă, am parcat mașina. S-a oprit un echipaj, mi-au cerut să mă legitimez, eu nu aveam buletinul la mine, i-am spus că merg sa îl aduc de sus, apoi s-a năpustit peste mine și mă împingea spre mașina mea. M-a pus pe mașină, i-a cerut cătușele unui coleg, m-au băgat în mașina de Poliție cu mâinile încătușate la spate. În momentul ăla am crezut că el vrea să mă violeze. Au mai chemat un echipaj de la Rutieră, mi-au făcut testul de alcool. Când a ieșit negativ s-au enervat și mai tare. S-au adunat în jurul meu ca la circ. Mașinile treceau, le făceau semn să continue deplasarea. La un moment dat a oprit cineva și acel agent le-a spus că sunt o drogată. În permanență stătea cineva cu mine, ori un polițist, ori o polițistă. Mă înjurau, mă umileau. I-am întrebat de ce fac asta, mi-au răspuns Pentru că putem! Apoi am văzut cum îmi scotocesc prin mașină, mi-au deschis toate ușile, torpedoul, capota, portabgajul”, a povestit Ruxandra Vasile, la Acces Direct.Anul trecut, în timp ce se afla în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de răpirea și torturarea unor oameni – care, între timp, au murit, din cauze necunoscute -, liderul de sindicat Viorel Șeicaru (foto sus) a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că el și oamenii lui au procedat corect în cazul Ruxandrei Vasile: „Ea venea pe contrasens. Am dat drumul lămpilor girofar să o oprim, a băgat mașina pe acolo și a luat-o la fugă de lângă mașină. Am mers, am vrut să o legitimăm. Nu a vrut. Ai procedurile în vigoare care spun că o persoană care refuză să dea relații pentru stabilirea identității sau să se legitimeze cu actul de identitate ca să urmeze niște proceduri de bună voie, trebuie imobilizată. Nu a vrut să ne dea date, nu a vrut să ne dea nimic. În cele din urmă, am reușit să obținem datele, să verificăm mașina. Mașina nu avea ITP și ea mersese pe contrasens. La fața locului s-a deplasat Ionuț Negrilă (foto jos), colegul care a decedat într-un accident (într-o cursă ilegală, în buricul târgului, fiindcă, vorba celor de la Secția 16, ei pot – n.r.). El i-a ridicat permisul, certificatul de înmatriculare, plăcuțele. Doamna a fost sancționată și pentru tulburarea liniștii publice. În total, au fost amenzi de vreo 7.000 de lei”.Anul următor, în 2020, aceiași polițiști au sechestrat doi bărbați, la fel cum au procedat și cu Ruxandra Vasile. În plus, pe aceștia i-au gazat cu spray iritant-lacrimogen și i-au lăsat închiși în mașini, ca să se asfixieze. Ulterior, i-au dus pe niște câmpuri, iar pe unul dintre ei l-au bătut cu bastoanele până l-au umplut de vânătăi. La final, Viorel Șeicaru a urinat pe unul dintre ei, spunându-i o replică asemănătoare cu cea pe care o primise Ruxandra Vasile cu un an în urmă: „Vezi ce poate să facă Poliția Română?”
La câteva luni după ce au fost torturați și gazați de polițiștii și polițistele din imaginea de mai jos, bărbații au murit subit, „din cauze neprecizate”.Pe Ruxandra Vasile, aceiași polițiști declarați nevinovați de procurori au amenințat-o cu moartea. „Să dea naiba să primesc vreun telefon! Ești moartă!”, i-a spus unul dintre polițiștii de la Secția 16 femeii, avertizând-o să nu depună reclamație împotriva lor.
Spre deosebire de celelalte două victime, femeia este vie, în prezent, și ar putea să atace decizia procurorilor, în instanță.

sursahttps://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/document-exclusiv-politistii-care-au-incatusat-o-femeie-si-au-batjocorito-declarati-nevinovati-procurorii-au-clasat-dosarul-tortionarilor-de-la-sectia-16-pe-motiv-ca-faptele-nu-sunt-prevazute-de-legea-penala-274148.html

RECLAMĂ
Articolul precedentZodia care cucerește din prima pe oricine. Trebuie să ai mare grijă
Articolul următorDe ce Alexandra Măceșanu a fost declarată moartă. Explicația șefei de antropologie de la INML