Acasă POLITICA PNL Dolj: Plângere penală împotriva președintelui și locțiitorului din secția de votare...

PNL Dolj: Plângere penală împotriva președintelui și locțiitorului din secția de votare din Pleșoi

458
0

„Partidul Național Liberal, filiala Dolj, a înregistrat o plângere la secția de poliție din Breasta împotriva activităților penale ale președintelui și locțiitorului din secția de votare din Pleșoi. Cele două persoane care, teoretic, ar trebui să fie independente din punct de vedere politic, încalcă flagrant legea, permițând să intre în cabina de vot mai multe persoane fapt ce influențeza procesul electoral. Conform articolului 389 din Codul Penale, violarea confidențialității votului, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală, dacă această faptă este săvârșită de un membru al biroului electoral al secției de votare.
Aceeași președinte și locțiitor permit unor persoane străine să intre în cabina de vot împreună cu alegătorii, votanți care nu prezintă motive temeinice de a nu putea vota singuri. Totodată, PNL Dolj prin avocatul Cosmin Mitrică a depus sesizarea nr 123/10.11.2019 către Biroul Electoral Județean Dolj prin care a solicitat excluderea președintei secției de votare din Corpul Experților Electorali.
Nu este pentru prima dată când se întâmplă nereguli în procesul electoral în comuna Pleșoi, de fiecare dată vinovații au scăpat nepedepsiți cu largul concurs al celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii. Sperăm ca măcar de această dată organele statului sesizate să repună legea în drepturile ei în comuna Pleșoi!“, se arată într-un comunicat de presă.

RECLAMĂ

Sursa: indiscret

RECLAMĂ
Articolul precedentCutremur de 3.8 pe Richter, în Zona Seismică Vrancea
Articolul următorREZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Primele cifre oficiale, la 21:00