Acasă CoronaVirus Peste 10 zile, România ar putea avea între 5.000 și 7.000 de...

Peste 10 zile, România ar putea avea între 5.000 și 7.000 de infectări pe zi. Arafat: „Este posibil să ajungem acolo”

1380
0

În baza unui calcul matematic, jurnalistul Radu Tudor a lansat un scenariu sumbru, potrivit căruia peste 10 zile, România ar putea avea între 5.000 şi 7.000 de noi infectări cu COVID în fiecare zi. Raed Arafat spune că acest scenariu este posibil „dacă nu se va rezolva problema răspândirii”.

RECLAMĂ
  • Arafat: Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte.
  • Potrivit șefului DSU, dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a explicat doctorul Raed Arafat la Antena 3.

Întrebat dacă vom ajunge la 1.100 de pacienţi internaţi pe terapie intensivă, capacitatea maximă a sistemului nostru sanitar, pe 20 octombrie, Raed Arafat a spus: „Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bonavii care sunt mai uşor acasă”.

Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană

„O altă metodă de lucru este creşterea capacităţii, mai departe, lucru care la Mureş se face, mai creştem cu 20 de patru în următoarele săptămâni. Aradul a cerut ventilatoare pentru suplimentarea paturilor.

Dar mai e soluţia să folosim încă o parte din paturile care sunt folosite în îngrijirile curente. Mai este un număr de paturi care este folosit pentru urgenţe şi pentru îngrijirile curente, post operator. Acolo putem intra, să alocăm paturi temporar pentru cazurile COVID. Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCoronavirusul se răspândește necontrolat în Europa. Al doilea val al pandemiei, mai grav decât primul
Articolul următorDouă avioane s-au ciocnit în zbor, în Franța. Toți pasagerii aflați la bord au murit