Acasă SĂNĂTATE PEPENELE ÎNGRAȘĂ? CÂND ȘI CUM E BINE SĂ MĂNÂNCI PEPENE ROȘU

PEPENELE ÎNGRAȘĂ? CÂND ȘI CUM E BINE SĂ MĂNÂNCI PEPENE ROȘU

358
0

„Putem să mâncăm până la jumătate de kilogram de pepene sau de cireșe pe zi, dar niciodată după ora 18.00. Fructele au foarte mult zahăr, iar zahărul mâncat după o anumită oră, după care noi nu-l mai cheltuim prin activitate fizică, se depune pe ficat sub formă de grăsimePentru o persoană care nu are probleme cu glicemia, nu are probleme cu greutatea, nu e o problemă să mănânce pe seară, să se răcorească, o felie e pepene sau un bol moderat de cireșe sau 2-3 caise.Însă excesul de aceste fructe și păstrarea fructelor ca o cină ușoară seara pentru masa de seară nu e deloc rezonabil.”, a adăugat medicul.Și în felul acesta, de la excesul de fructe pe perioada verii, poate să apară steatoza hepatică și poate să se dezechilibreze diabetul, la fel cum oamenii se pot îngrășa mâncând fructe seara.”, a transmis Mihaela Ene, Deși suntem tentați să credem că dulceața pepenelui este cea care stă în calea unei siluete perfecte, acest lucru este complet fals. Specialiștii susțin că motivul real pentru care pepenele ne aduce kilograme în plus este legat de cantitate.Problema cu fructele este cantitatea. Întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul. Pepenele se ”bate” pe locul 1 în topul fructelor care îngrașă cel mai mult cu strugurii și cireșele”, atenționează nutriționistul Mihaela BilicDe asemenea, aceștia nu recomandă consumul exclusiv al acestui fruct, întrucât organismul va fi privat astfel de substanțele nutritive de care acesta are nevoie, crescând nivelul de cortizon. Cortizonul este principalul hormon care provoacă stresul și în momentul în care este produs în cantități mari, va crește nivelul glucozei din sânge și procesul metabolic se va deregla.Astfel că, nu trebuie să vă mirați dacă alegeți să consumați doar pepene roșu și vă încadrați în cele 1500 de calorii, dar totuși nu vedeți rezultate.

RECLAMĂ

RECLAMĂ
Articolul precedentAdrian Mititelu renunță la FC U Craiova și iese definitiv din fotbal! Anunț șoc la scurt timp după ce l-a numit pe Dică antrenor: „Am promis familiei că mă retrag”
Articolul următorAvertizare meteo ANM: Canicula continuă! Nu scăpăm nici de vijelii. Lista zonelor aflate sub atenţionare